Newsroom

Newsroom

Με αέρα…Σύρου η ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα εναντίον μννημονιακών

“Υποταγή ή αντίσταση”; Αυτό ήταν το βασικό ερώτημα που έβαλε στους κατοίκους της Σύρου ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της…

tsipras 66

“Υποταγή ή αντίσταση”; Αυτό ήταν το βασικό ερώτημα που έβαλε στους κατοίκους της Σύρου ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί, απ’ όπου και εξαπέλυσε νέα σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τόσο το πολυνομοσχέδιο, όσο και αυτά που ακολούθησαν στη Βουλή.

«Είδατε τι έγινε προχθές στη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο 800 σελίδων, που χαρίζει τις τράπεζες στους ολιγάρχες, δίνει τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, παγιώνει τον πετσοκομμένο κατώτερο μισθό ως μόνο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, διαλύει ό,τι απέμεινε από το εργασιακό καθεστώς προστασίας των εργαζομένων. Και όλα αυτά τα έφεραν στη Βουλή σε τρία άρθρα…» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ακολούθως πως «δεν μπορεί η Βουλή να επιβάλει ποινές και θυσίες στην κοινωνία με συνοπτικές διαδικασίες στρατοδικείου», όπως και «δεν μπορεί να χαρίζουν δισεκατομμύρια με διαδικασίες μαφίας.»

Α. Τσίπρας: “Πρωταθλητής της χυδαιότητας ο Βενιζέλος…”

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως «αναδείχτηκε χωρίς αμφιβολία πρωταθλητής της στρεψοδικίας και της μετατροπής του συντάγματος σε κουρελόχαρτο. Όχι μόνο της εμπάθειας κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και πρωταθλητής της χυδαιότητας».

Σκληρή κριτική σε Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ – Γ. Στουρνάρα

Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, δεν άφησε εκτός “κάδρου” κριτικής τους Ευρωπαίους εταίρους μας, που επιμένουν στην άσκηση της μνημονιακής πολιτικής στην χώρα, αναφέροντας πως την ώρα που οι κ.κ. Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ μας δίνουν συγχαρητήρια για το πως τα καταφέραμε τόσο καλά, η μεσαία τάξη έχει εξοντωθεί, η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 30%, 300.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό, χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται στα σχολεία και η Ελλάδα κατέχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις αυτοκτονίες.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για άθλια συνθηκολόγηση της Ελλάδας με την τρόικα, ενώ προέβλεψε πως πολύ σύντομα θα έρθουν νέα μέτρα και νέες απαιτήσεις των δανειστών. Χαρακτήρισε, δε, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα αυτουργό του πολυνομοσχεδίου, των σκανδάλων παράδοσης του δημόσιου πλούτου αλλά και συνολικά της πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…