Μάντσεστερ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων

Τα ονόματα των νεκρών έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την επίθεση αυτοκτονίας της Δευτέρας στο Μάντσεστερ, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι,και τραυματίστηκαν περίπου 60. Ανάμεσά τους μια οκτάχρονη κυπριακής καταγωγής

59255de41dc52444038b463e

Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 60 τραυματίστηκαν κατά την βομβιστική επίθεση σε στάδιο του Μάντσεστερ, μετά το τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση της αστυνομίας, έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί, με περίπου 50 τραυματίες”. Νεότερη ενημέρωση ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε 60 τραυματίες.

Ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα των θυμάτων που έχουν δοθεί μέχρι αυτή την ώρα στη δημοσιότητα:

Σάφι Ρόουζ Ρούσος: Η κυπριακής καταγωγής 8χρονη, είναι ένα από τα μικρότερα σε ηλικία θύματα της επίθεσης. Στη συναυλία βρισκόταν με την μητέρα και την μεγαλύτερη αδελφή της, οι οποίες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

–Τζορτζίνα Κάλαντερ: Η 18χρονη από το Λάνκασιρ, βόρεια του Μάντσεστερ, είχε ολοκληρώσει το δεύτερο έτος των σπουδών της στην Διοίκηση και Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, στο Runshow College, στο Λέιλαντ του Λάνκασιρ. Την Κυριακή είχε στείλει μήνυμα στο Twitter στην τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε στο οποίο έγραφε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα σε δω αύριο», ενώ στον λογαριασμό της στο Instagram είχε αναρτήσει φωτογραφία της μαζί με την τραγουδίστρια από το 2015.

–Τζον Άτκινσον: Ο 26χρονος από το Ράντκλιφ έμενε στο βόρειο προάστιο του Μάντσεστερ, το Μπέρι.

–Ολίβια Κάμπελ: Τον θάνατο της 15χρονης επιβεβαίωσε η μητέρα της Σαρλότ Κάμπελ σε μήνυμά της στο Facebook σήμερα το πρωί: «Πήγαινε να τραγουδήσεις με τους αγγέλους και συνέχισε να χαμογελάς. Η μανούλα σ΄αγαπάει τόσο πολύ». Η Ολίβια είχε πάει στη συναυλία με τον φίλο της Άνταμ Λόλερ, ο οποίος νοσηλεύεται.

–Άλισον Χόου: Η 45χρονη είχε πάει στο Manchester Arena με την φίλη της Λίζα Λις για να παραλάβουν τις κόρες τους που είχαν παρακολουθήσει τη συναυλία.

–Λίζα Λις: Η 47χρονη είχε πάει με την φίλη της Άλισον Χόου να παραλάβουν τις κόρες τους.

–Κέλι Μπρούστερ: Η 32χρονη από το Σέφιλντ εργαζόταν σε γραφείο και είχε παρακολουθήσει την συναυλία μαζί με την αδελφή της Κλερ και την ανιψιά της Χόλι, οι οποίες νοσηλεύονται.

Αντζέλικα και Μαρσίν Κλις: Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστζικόφσκι ανακοίνωσε ότι ένα ζευγάρι Πολωνών που ζούσε στη Βρετανία σκοτώθηκε στην επίθεση χωρίς να τους κατονομάσει. Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης τους κατονόμασαν αναφέροντας ότι είχαν πάει να παραλάβουν τις κόρες τους που σώθηκαν.

Σε κρίσιμη κατάσταση 20 τραυματίες

Περί τους 20 άνθρωποι παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση αυτοκτονίας, με τους τραυματίες να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τραύματα σε ζωτικά όργανα, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

«Υπάρχουν τραύματα σε ζωτικά όργανα, σοβαρά τραύματα σε μέλη και ορισμένοι θα χρειαστούν μακροχρόνια φροντίδα και υποστήριξη. Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρά τραύματα», πρόσθεσε 


Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…