"Μακρύς ο δρόμος" για ελάφρυνση του χρέους

Με ψηφισμένο το νέο Μεσοπρόθεσμο θέλει να μεταβεί στη σύνοδο του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γιάννης Στουρνάρας την ερχόμενη…

ypoik

Με ψηφισμένο το νέο Μεσοπρόθεσμο θέλει να μεταβεί στη σύνοδο του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γιάννης Στουρνάρας την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαΐου. Εκεί ο κ. Στουρνάρας θα θέσει επισήμως στους ευρωπαίους ομολόγους του το ζήτημα της νέας μείωσης του χρέους.
 
Όπως αναφέρει  κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το θέμα θα τεθεί στο Eurogroup, «αλλά η διαδικασία θα είναι μακρά» για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων. Στην διαπραγμάτευση θα αξιολογηθούν επίσης τα νέα δεδομένα για τις τράπεζες και η τύχη των κεφαλαίων του Ταμείου Χρησματοπιστωτικής Σταθερότητος που θα παραμείνουν αδιάθετα. Με αυτό το δεδομένο οι όποιες αποφάσεις προσδιορίζονται χρονικά προς το τέλος του έτους, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί τα ευρωπαϊκά stress tests στα πιστωτικά ιδρύματα.
 
Το «παζάρι» πάντως της κυβέρνησης με την Τρόικα και τα κόμματα για τους στόχους που θα προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα συνεχίζεται. Αν και σχεδιαζόταν να κατατεθεί από χθες, προγραμματίστηκε για αύριο στις 9 το πρωί   στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μεταξύ του αναπληρωτή  υπουργού  Οικονομικών κυρίου  Χρήστου Σταϊκούρα και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ υπό τον κύριο Φίλιππο Σαχινίδη, για να εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, πριν το Μεσοπρόθεσμο κατατεθεί το μεσημέρι στη Βουλή της ίδιας ημέρας.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…