#MaintenantOnAgit: Το γαλλικό κίνημα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών

Στην πρωτοβουλία αυτή για τη συγκέντρωση δωρεών που θα δοθούν σε γυναίκες θύματα της βίας,συμμετέχουν 130 και πλέον προσωπικότητες στη Γαλλία, ανάμεσά τους η Βανέσα Παραντί, η Λεϊλά Σλιμανί, η Σαντρίν Μπονέρ. Πρόκειται για μια κίνηση που εμπνέεται από την πρωτοβουλία Time's Up που ξεκίνησαν περίπου 300 αμερικανίδες ηθοποιοί και προσωπικότητες του κινηματογράφου μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν.

5a983c311dc5245d2d8b4612

«Ανησυχούμε: γυναίκες θύματα της βίας είναι ευάλωτες ενώπιον της δικαιοσύνης. Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση. Μαζί, στηρίζουμε αυτές και αυτούς που εργάζονται συγκεκριμένα ώστε καμιά γυναίκα πλέον να μην πει #MeToo. Ας κάνουμε μια δωρεά», αναφέρει η έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων του Fondation des femmes (“Ιδρύματος γυναικών”), που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Liberation.

Η έκκληση #MaintenantOnAgit (Τώρα αναλαμβάνουμε δράση) υπογράφεται από ηθοποιούς και τραγουδίστριες όπως η ‘Αννα Μουγκλαλίς, η Αντέλ Ενέλ, η Καμελιά Ζορντανά, η Ζιλί Γκαγέ, σύντροφος του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, οι οποίες υπογραμμίζουν ότι θέλουν να «δημιουργήσουν ένα παρόν πιο ήπιο για αυτές που υποφέρουν σήμερα και ένα μέλλον με περισσότερη γαλήνη για τις κόρες μας και τους γιους μας».

Στόχος του κινήματος στο οποίο μετέχουν επίσης η γαλλομαροκινή συγγραφέας Λεϊλά Σλιμανί και η γαλλοαμερικανίδα Τόνι Μάρσαλ, είναι η συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου ευρώ, ποσό που θα δοθεί για τη νομική βοήθεια γυναικών που υπέστησαν σεξιστική ή σεξουαλική βία μέσω τεσσάρων οργανώσεων που επιλέχθηκαν: Collectif feministe contre le viol, association europeenne contre les violences faites aux femmes au travail (AVFT), Espace femmes Genevieve D. και Prendre le droit.

Το κίνημα συμβολίζεται με μια λευκή κορδέλα, την οποία οι υπογράφουσες την έκκληση θέλουν να μετατρέψουν σε έμβλημα της τελετής απονομής των Σεζάρ, των βραβείων του γαλλικού κινηματογράφου, πρόεδρος των οποίων θα είναι την Παρασκευή η Βανέσα Παραντί.

«Τώρα αναλαμβάνουμε δράση σημαίνει Τώρα κάνουμε μια δωρεά. Ορισμένες οργανώσεις επωμίζονται υπερβολικά πολλά βάρη. Επείγει να κατανοήσουμε ότι η καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών προϋποθέτει οι οργανώσεις να μπορούν να βοηθούν με αξιοπρέπεια έχοντας εξασφαλίσει τα μέσα», διευκρινίζεται.

Η ιδέα ανήκει στην πρόεδρο του Fondation des femmes, Αν-Σεσίλ Μελφέρ, η οποία επηρεάστηκε από το κίνημα Time’s Up.

Για την ‘Αννα Μουγκλαλίς, «δεν πρόκειται για μια τάση της μόδας, η απελευθέρωση του λόγου πρέπει τώρα να συνοδευτεί από την πράξη. Διαφορετικά, οι γυναίκες θα μιλούν στον αέρα», δήλωσε στο AFP η 39χρονη ηθοποιός, λέγοντας ότι και η ίδια έχει επανειλημμένα υποστεί σεξιστική βία.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…