Newsroom

Newsroom

Μαίνεται η νέα πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Ανθρωποκυνηγητό για τους εμπρηστές

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στη Ζάκυνθο, με τα τρία νέα πύρινα μέτωπα να βρίσκονται σε εξέλιξη. Συνολικά 82 φωτιές έχουν ξεσπάσει στο νησί του Ιουνίου από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

59940f4d1dc5244d018b4684 1

Ανατολικά του χωριού Μαριές είναι το τελευταίο μέτωπο που ξέσπασε, δίχως να τίθεται ζήτημα κινδύνου για το χωριό. Γύρω από το χωριό Μαριές, απ’ όπου πέρασε η φωτιά το Σάββατο, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η Πυροσβεστική κάνει λόγο για τρεις νέες εστίες από το βράδυ της Κυριακής, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Και αυτό, την ώρα που οι εμπρηστές που εντόπισε ελικόπτερο κοντά στις Μαριές, κατάφεραν να ξεφύγουν!

«Σας ενημερώνουμε ότι μία από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκε χθες στη Ζάκυνθο στην περιοχή της Αναφωνήτριας, η οποία έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με κατεύθυνση κυρίως νότια προς το χωριό Μαριές, κι ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο προς ανατολικά και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του τις απογευματινές ώρες σήμερα, τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση». αναφέρει στην ενημέρωσή της Πυροσβεστική και προσθέτει:

«Με τα νέα αυτά δεδομένα οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται επιπλέον με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος θα επιχειρήσει ο μέγιστος αριθμός διαθέσιμων εναερίων μέσων, για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη πυρκαγιά. Υπενθυμίζεται ότι κατά τις μεσημβρινές ώρες από ελικόπτερο που επιχειρούσε κατάσβεση εθεάθησαν δυτικά του οικισμού των Μαριών δύο άτομα τα οποία επιχείρησαν να προκαλέσουν νέες εστίες πυρκαγιάς. Στο νησί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών. Επιπλέον στο νησί έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο».

Θετικό νέο πως το άλλο μέτωπο της πυρκαγιάς βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Αναφωνήτρια, οριοθετήθηκε και πλέον δεν κινδυνεύει από τις φλόγες.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους