Newsroom

Newsroom

Μαξίμου: Οι κύριοι της Ν.Δ. εκτίθενται από μόνοι τους

Ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο είναι στην κυβέρνηση αν και πρακτικά η Ελλάδα δεν πήρε αυτό που πραγματικά προσδοκούσε για το χρέος, αλλά πήρε το πλέον βασικό που καθυστερήσουμε επί πολλούς μόνους.

594432fe1dc524783d8b45cb

Κύκλοι του Μαξίμου εξαπέλυσαν βολές κατά της Ν.Δ σχολιάζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε 1371 λέξεις μήπως και πείσει κανέναν για τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup» και πως «οι κύριοι της Ν.Δ. εκτίθενται από μόνοι τους», επισημαίνοντας την «ειδοποιό διαφορά» ανάμεσα στην απόφαση του 2012 που υπερασπίζεται η ΝΔ και την χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

«Η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012, για την οποία επιχαίρει η ΝΔ ανέφερε “we are committed to providing adequate support to Greece during the life of the programme and beyond until it has regained market access”. Το Eurogroup δεσμευόταν δηλαδή ότι θα διασφαλίζει νέα δάνεια στο διηνεκές μέχρι κάποια στιγμή η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και χωρίς κανένα χρονικό προσδιορισμό», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και συνεχίζουν:

«Η χθεσινή απόφαση αντιθέτως αναφέρει πως “in view of the ending of the current programme in August 2018, the Eurogroup commits to provide support for Greece’s return to the market”. Δηλαδή το Eurogroup δεσμεύεται να διασφαλίσει την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και παράλληλα να στηρίξει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Για αυτό το λόγο εξάλλου προβλέπεται στην ίδια απόφαση ένα σημαντικό αποθεματικό ρευστότητας για να στηριχθεί η έξοδος στις αγορές», συμπληρώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Όπως τονίζουν στην κυβέρνηση, «με λίγα λόγια η μία απόφαση δεσμευόταν για στήριξη μέχρι την επιστροφή στις αγορές και η χθεσινή για στήριξη για την επιστροφή στις αγορές».

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…