Newsroom

Newsroom

Μαξίμου: Η συμφωνία της Μάλτας δεν αμφισβητείται από κανέναν – ούτε τον Σόιμπλε

Στο Μαξίμου αποτιμούν θετικά τα αποτελέσματα της τρίτης Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου.

58ebc5df1dc524eb618b45df

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, είναι ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι στο κείμενο της Διακήρυξης της Μαδρίτης υιοθετήθηκαν διατυπώσεις που αφορούν στον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων στη βάση του ευρωπαϊκού κοινωνικού και εργασιακού κεκτημένου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αποτελούν τμήμα της Διακήρυξης οι ελληνικές θέσεις για το μεταναστευτικό και ειδικότερα αναφορικά με την αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, στη βάση της αλληλεγγύης.

Στέκονται στο σημείο της Διακήρυξης, όπου γίνεται λόγος για μια νέα ώθηση στη διαδικασία οικονομικής σύγκλισης ανάμεσα στα μέλη, καθώς και στο σημείο όπου τονίζεται πως αποτελεί πολιτική προτεραιότητα η καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα της μακροχρόνιας και αυτής των νέων.

Οι ίδιες πηγές εκφράζουν τη σημασία που έχει αποκτήσει η πρωτοβουλία της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, η οποία αποκτά μόνιμο χαρακτήρα και ενισχύει τον συντονισμό τους όχι μόνο σχετικά με τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το παρόν.

Οι κύκλοι του Μαξίμου διευκρινίζουν τα βήματα του οδικού χάρτη της συμφωνίας της Μάλτας, υπογραμμίζοντας ότι αυτός δεν αμφισβητείται από κανέναν ούτε από τον κ. Σόιμπλε που αυτήν ακριβώς τη συμφωνία περιέγραψε στις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους «για να μην υπάρχουν παρερμηνείες» ο οδικός χάρτης της συμφωνίας της Μάλτας έχει ως εξής:

1. Ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας (SLA) που περιλαμβάνει τις εντός προγράμματος μεταρρυθμίσεις καθώς και τα θετικά και αρνητικά μέτρα για τα έτη 2019 και 2020.

2. Συγκεκριμενοποίηση σε προσεχές Eurogroup των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος τα οποία όπως έχει πολλάκις διευκρινιστεί θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος (Σεπτέμβριος 2018). Η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος τώρα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη ώστε να υπάρξει θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους από τις τεχνικές ομάδες του ΔΝΤ. Η θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί το δ.σ. του Ταμείου να εγκρίνει συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα.

3. Μετά την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος (Σεπτέμβρης 2018) θα εφαρμοστούν και τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπει η συμφωνία της Μάλτας (01.01.2019).

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…