Λονδίνο: Οι αρχές αποκλείουν το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας

Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους σήμερα κοντά στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, μεταξύ αυτών και ο οδηγός, έγινε γνωστό από τη Σκότλαντ Γιαρντ που διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ένα «περιστατικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία».

59d8e39c1dc52467788b466b

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 14.21 τοπική ώρα (16.21 ώρα Ελλάδας) κοντά στο μουσείο που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας, μια πολυσύχναστη περιοχή του Λονδίνου ιδίως τις απογευματινές ώρες, καθώς αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουρίστες και οικογένειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, το όχημα φαίνεται πως προσέκρουσε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε πολλούς πεζούς. Η έρευνα, όπως διευκρίνισε η Σκότλαντ Γιαρντ σε ένα δελτίο τύπου, προσανατολίζεται προς το τροχαίο ατύχημα και ότι δεν πρόκειται για ένα «περιστατικό που συνδέεται με την τρομοκρατία».

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος παρέπεμψαν στο σενάριο μιας επίθεσης με αυτοκίνητο κι ενώ η Βρετανία έχει βρεθεί στο στόχαστρο 5 τρομοκρατικών επιθέσεων σε διάστημα 6 μηνών, από τις αρχές του έτους.

«Προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες σε 11 ανθρώπους, οι περισσότεροι είχαν τραύματα στο κεφάλι και τα πόδια, και εννέα εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομεία» γνωστοποίησε η υπηρεσία των ασθενοφόρων του Λονδίνου. Η αστυνομία υπογράμμισε ότι κανένα από τα θύματα δεν κινδυνεύει.

Ο οδηγός επίσης τραυματίστηκε. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κατόπιν συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα στο βόρειο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter διακρίνεται ο οδηγός, που φορά μπλε πουκάμισο, να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος, ενώ δύο άλλοι άνθρωποι τον κρατούν ακινητοποιημένο, ενδεχομένως περαστικοί.

Σε άλλες φωτογραφίες, εικονίζεται ένα μαύρο αυτοκίνητο το μπροστινό μέρος του οποίου έχει σφηνώσει μεταξύ δύο άλλων οχημάτων που είναι σταθμευμένα κατά μήκος του πεζοδρομίου.

Σκηνές πανικού

Δεδομένου του τρομοκρατικού συναγερμού που βρίσκεται σε ισχύ στη βρετανική πρωτεύουσα, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν.

«Τρώγαμε όταν είδαμε ένοπλους αστυνομικούς» είπε η Άνα, 30 ετών από το Λονδίνο. «Και μετά είδαμε ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι» πρόσθεσε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ευχαρίστησε τις ομάδες επέμβασης και έστειλε τις «σκέψεις» της στους τραυματίες.

Το περιστατικό συνέβη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη, σε κοντινή απόσταση, μια σιωπηλή διαμαρτυρία με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων οπαδών του ποδοσφαίρου που κατήγγειλαν τον «εξτρεμισμό».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…