Λιμενικός μηνύει αστυνομικό – γνωστό για την αντιρατσιστική του δράση (εικόνες)

Το όνομα του αστυνομικού Φωτεινού Παγιαύλα είχε κάνει το 2016 τον γύρο του κόσμου, καθώς μία φωτογραφία του με προσφυγόπουλα σε σχολείο είχε γίνει viral

5a5f262e1dc524e6488b466e

Ο αστυνομικός Φωτεινός Παγιαύλας είχε γίνει γνωστός το 2016 μέσα από μία φωτογραφία αγάπης που είχε δημοσιεύσει με προσφυγόπουλα. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε την περίοδο που σε κάποια σχολεία γονείς αντιδρούσαν στην παρουσία παιδιών προσφύγων -με την «αιτιολογία»  ότι τα παιδιά αυτά φέρουν σοβαρές ασθένειες. Τότε, ο αστυνομικός ανάρτησε τη φωτογραφία που παίζει με προσφυγόπουλα και έγραψε: «υπάρχει θέμα μετάδοσης αγάπης, γέλιου, κεφιού, ανθρωπιάς».


Η φωτογραφία είχε γίνει viral, τόσο σε ελληνικά αλλά και ξένα ΜΜΕ προκαλώντας συγκίνηση. 

Αυτή τη φορά, το όνομά του αστυνομικού έρχεται στη δημοσιότητα λόγω του διαδικτυακού του πολέμου με μία λιμενικό, την Κατερίνα Πλακίδα, που έφτασε στη Δικαιοσύνη. Η λιμενικός έχει κάνει πολλές αναρτήσεις με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα εις βάρος του αστυνομικού. 


Οι ευαισθησίες του κ. Παγιαύλα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία των μειονοτήτων φαίνεται πως δεν βρίσκουν σύμφωνη την λιμενικό, η οποία σε πρόσφατη ανάρτησή της βάλει εναντίον του αστυνομικού. Σχολιάζει λοιπον σε ανάρτησή της πως ο αστυνομικός συχνάζει σε γκέι μπαρ εξαιτίας παλαιότερης συμμετοχής του στο Athens Pride. Με δική του ανάρτηση, εκείνος τη χαρακτηρίζει «τρανσφοβική» και εκείνη απάντησε… κάνοντάς του μήνυση!

Ο κ. Παγιαύλας υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και το καλοκαίρι του 2016 συμμετείχε στο Athens Pride ως μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο ότι «τα τελευταία χρόνια η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα καθίσταται επικίνδυνη».

Δείτε τον «πόλεμο» αναρτήσεων:




Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…