Newsroom

Newsroom

Let me know! Festival 2017! – "Η γιορτή της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής"

Το festival έρχεται δυναμικά με ένα ανατρεπτικό line up την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο θέατρο Χυτήριο και πολλές διαφορετικές μπάντες που αξίζει κανείς να "γνωρίσει" από κοντά.

59dd024a1dc524dc398b4616

Με αφορμή το φεστιβάλ, μιλήσαμε με τους Φάκα και τους Vaulter για τις προσδοκίες τους από τη διοργάνωση και την ανεξάρτητη μουσική σκηνή στην Ελλάδα σήμερα.

Φάκα

Για το Let Me Know Festival:

Ο λόγος που αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο let me know festival είναι επειδή μόνο τέτοια φεστιβάλ πλέον μπορούν να αναδείξουν τη μουσική μας και να μας δώσουν την ευκαιρία να παίξουμε μπροστά σε ένα κοινό που δεν μας γνωρίζει…

Για τους δεσμούς τους με την Πάτρα από την οποία ξεκίνησαν:

Δεν παίζει ρόλο η πόλη στην οποία βρισκόμαστε, καθώς τα πράγματα είναι ίδια σε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο να κινείσαι από την επαρχία γιατί μπορείς εύκολα να γίνεις γνωστός στην πόλη σου. Πολλά πράγματα όμως ξεκινάνε από την Αθήνα. Το καλό με το γεγονός ότι είμαστε όλοι πατρινοί είναι ότι δεν μας δένει μόνο το μουσικό αλλά και η φιλία. Επομένως, δεν αγχωνόμαστε για τις κινήσεις μας, αφού είμαστε μια παρέα και περνάμε πάντα καλά…

Για την ανεξάρτητη μουσική σκηνή:

Η ανεξάρτητη σκηνή της Ελλάδας πιστεύω ότι είναι στα πάνω της, υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες με πολύ καλές βάσεις αλλά το πρόβλημα ότι δεν υπάρχει βοήθεια για να βγει και προς ένα ευρύτερο κοινό όλο αυτό που γίνεται ..

Vaulter

Για το Let Me Know Festival:

Το Let Me Know Festival έχει μεγάλη ιστορία με ανεξάρτητες ελληνικές μπάντες. Εμείς μόλις κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας demo, και αυτό το φεστιβάλ – όπως το λέει και η ονομασία του- ήταν ο καλύτερος τρόπος να γνωριστούμε με το κοινό.

Για την ιστορία της μπάντας:

Η μπάντα μας αποτελείται από τρία παλιά μέλη των i saw 43 sunsets. Όταν τελείωσε η μπάντα αρχές του ’16, αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε μουσικά, δυνάμωσε ο ήχος μας, και έτσι προέκυψαν οι vaulter. Ό, τι έχει χαρακτήρα, ταυτότητα και νιώθεις ότι εκφράζει τον δημιουργό, είναι η έμπνευση μας.

Για την ανεξάρτητη μουσική σκηνή:

Η ανεξάρτητη μουσική σκηνή υπάρχει. Αλλά πρέπει να βρει τον χαρακτήρα της και να πάψει να αντιγράφει ξένες επιρροές. Το ροκ στην Ελλάδα πάντα εκεί σκόνταφτε γιατί φαίνεται να μην είναι η παράδοσή μας. Ωστόσο, επειδή είναι σχεδόν αδύνατη πια η καινοτομία, ο καθένας πρέπει να είναι ο εαυτός του, ώσπου να βρει αυτό που θα τον κάνει να ξεχωρίσει από την μάζα. 


Ιnfo

https://www.facebook.com/LetmeKnowTheAlternativeFestival/

www.letmeknow.gr

Τιμή: 7€

Oι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Έναρξη 20.45 


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…