LA Times: Το φάσμα των Νεοναζί πάνω από την Ελλάδα και την Ευρώπη

Το φάσμα της ακροδεξιάς ρητορικής διαπερνάει εκ νέου την Ευρώπη επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα  LA Times. Όπως σημειώνει…

nazi 2

Το φάσμα της ακροδεξιάς ρητορικής διαπερνάει εκ νέου την Ευρώπη επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα  LA Times.

Όπως σημειώνει  ο Σόνι Εφρόν (Efron), πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μέλος της Human Rights First, τα περισσότερα ακροδεξιά κόμματα είναι κατά της ΕΕ και των ΗΠΑ, ενώ αντιθέτως βλέπουν με καλό μάτι τον Πούτιν.

Στο δημοσίευμα αναλύεται η δράση της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως οι Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 320 είναι τα θύματα της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα μόνο το περασμένο έτος.

Έχοντας κάνει επιτόπια έρευνα σε Ελλάδα και Ουγγαρία, ο Σόνι Εφρόν, σημειώνει πως τα νεοφασιστικά κινήματα αυξάνουν ραγδαία τη δύναμή τους. Η Χρυσή Αυγή και το ουγγρικό ακροδεξιό Jobbik ανεβάζουν τα ποσοστά τους, κερδίζουν οπαδούς, αυξάνουν τη συμπάθειά τους σε διαφορετικά κοινά.

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος και τα δύο μέρη αρνούνται εγγενώς την αντι – σημιτική ή αντι – Ρομά ρητορική, αλλά τα σύμβολα και οι πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο. Είναι φανερό πως οι ηγέτες τους τάσσονται εμφανώς κατά των μεταναστών, ενώ τα επιχειρήματά τους ακουμπούν μεγάλο μέρος του ακροατηρίου.

Στην Ουγγαρία το Jobbik έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την κυβέρνηση να καταρτίσει κατάλογο που να εμφανίζει τους Εβραίους που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης στο κράτος καθώς αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».

Στην Ελλάδα, γράφει ο Σόνι Εφρόν, άργησε να καταγάγει νίκη εναντίον της ΧΑ και βάλει στη φυλακή τα σημαίνοντα στελέχη της. Στο ενδιάμεσο, η οικονομική κρίση «βοήθησε» τις συμμορίες των Νεοναζί να δράσουν ωσάν τραμπούκοι και να επιτεθούν και να τρομοκρατήσουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε πάμπολλες επιθέσεις μεταναστών στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας από μέλη της Χρυσής Αυγής, εγώ σημειώνεται με μελανά χρώματα και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επιπλέον σημειώνει πως η ΧΑ φαίνεται να έχει επωφεληθεί από την ανοχή (ή πολλές φορές και τη στήριξη) της αστυνομίας, της ΝΔ, της επίσης Εκκλησίας και του στρατού.
.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ουγγαρία, προσθέτει ο Εφρόν, η ακροδεξιά αυξάνει σαφώς τη δημοτικότητά της. Φαίνεται τώρα ότι ακροδεξιοί υποψήφιοι μπορούν να κερδίσουν αρκετές έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να σχηματίσουν ένα μπλοκ που θα μπορούσε να διαβρώσει τη θεμελιώδη αρχή της ΕΕ: μια συμμαχία για ειρήνη και κοινής ευημερία που βασίζεται στο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, σε ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και τη δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

 

 

 

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…