Newsroom

Newsroom

Kύπρος: Ευρωπαϊκή διάσταση παίρνουν οι ανακρίσεις δημοσιογράφων

Με κοινή επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές θέτουν το θέμα των ανακρίσεων δημοσιογράφων από την Αστυνομία, σε σχέση με τα e-mails της τελούσας σε διαθεσιμότητα εισαγγελέως, Ελένης Λοϊζίδου. Τα e-mails της κ. Λοϊζίδου προς τις ρωσικές αρχές διέρρευσαν στον ρωσικό ιστότοπο Compromat και αναδημοσιεύτηκαν στον κυπριακό Τύπο.

5ab22ac21dc524dd178b464d

Σύμφωνα με τον Compromat, η κ. Λοϊζίδου φέρεται να συνεργαζόταν με την εισαγγελία της Ρωσίας, με «ανορθόδοξο τρόπο», για να ικανοποιήσει αιτήματα έκδοσης Ρώσων πολιτών, που βρίσκονται στη Κύπρο και στους οποίους η Μόσχα αποδίδει αξιόποινες (οικονομικής φύσεως) πράξεις. Μια εξ αυτών, είναι η παγκοσμίου ενδιαφέροντος υπόθεση Μπράουντερ, που χαρακτηρίζεται ως ο Νο1 εχθρός του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι ρωσικές αρχές ζήτησαν από τον γενικό εισαγγελέα της Κύπρου την διεξαγωγή έρευνας, ενώ καταγγελία έκανε και η ίδια η κ. Λοϊζίδου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», οι ευρωβουλευτές Νεοκλής Συλικιώτης, Λευτέρης Χριστοφόρου, Τάκης Χατζηγεωργίου, Δημήτρης Παπαδάκης, Ελένη Θεοχάρους και Κώστας Μαυρίδης κατέθεσαν ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ανακρίσεις στην Κύπρο δημοσιογράφων «ως υπόπτων για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος».

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί για το κατά πόσον με αυτή την πρακτική «ενδέχεται να δημιουργούνται προβλήματα στην ελευθεροτυπία και στην ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων στην Κύπρο».

Για το ίδιο θέμα ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), Άντονι Μπελαντζέρ, με επιστολή του προς το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), καλεί τις αρχές της Κύπρου να σταματήσουν να παρενοχλούν τους δημοσιογράφους «σαν να είναι εγκληματίες».

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…