Newsroom

Newsroom

Κυπριακό: Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Αναστασιάδης

O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναχωρεί το Σάββατο για τη Νέα Υόρκη, όπου την Κυριακή θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί.

5931cb0a1dc52433718b49bb

Το δείπνο διεξάγεται με πρωτοβουλία του κ. Γκουτέρες, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για να πραγματοποιηθεί το συντομότερο νέα διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την μετάβασή του στη Νέα Υόρκη.

Μετά τη συνεδρίαση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις και για την επικείμενη συνάντηση του με τους κ.κ. Ακιντζί και Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο έγινε μια «εποικοδομητική συζήτηση με κατάθεση απόψεων». Επίσης, δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη με την πρόταση του «για συζήτηση πρώτα των κεφαλαιωδών ζητημάτων της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων