Newsroom

Newsroom

Κύκνειο άσμα για Ντάισελμπλουμ η δήλωση για "ποτά και γυναίκες"

Ολοένα φουντώνουν οι φήμες σχετικά με την αποχώρηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup, μετά τις δηλώσεις του για «ποτά και γυναίκες»

58d663461dc524cf518b459b

Οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ, αναφορικά, με την σπατάλη χρημάτων σε «ποτά και γυναίκες», από τις χώρες του νότου που σύγχυσαν τους Ευρωπαίους, φαίνεται ότι ίσως του στερήσουν την δυνατότητα να ανανεώσει την θητεία του στον προεδρικό ”θώκο” του Eurogroup.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, Reuters, οι δηλώσεις του Ολλανδού στην Handelsblatt, ήταν ”κύκνειο άσμα” του από την προεδρία του Eurogroup είναι πιο ορατό από ποτέ.

«Με δηλώσεις για ποτά και γυναίκες που σύγχυσαν τους Ευρωπαίους, ο Πρόεδρος του Eurogroup περιόρισε τις ελπίδες του να διατηρήσει τα καθήκοντά του και αύξησε την πιθανότητα να ξεκινήσει ένας γύρος δύσκολων διαπραγματεύσεων για την κάλυψη σημαντικών οικονομικών θέσεων στην Ευρωζώνη» αναφέρει το Reuters

«Έχει πολλούς εχθρούς στον Νότο και όλοι αυτοί ανέμεναν μία δήλωση σαν αυτή, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον του» δηλώνει στο πρακτορείο, ένας εκ των αξιωματούχων της Ε.Ε.

Το Βρετανικό πρακτορείο εκτιμά, ότι τυχόν απομάκρυνσή του θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις για την ελληνική αξιολόγηση, καθώς το Eurogroup θα βρεθεί «ακέφαλο» και θα εισέλθει σε περίοδο εσωστρέφειας.

Οσο για τους αντικαταστάτες του; Τα ονόματα που «παίζουν» είναι αρκετά. Ενας εκ των πιθανών διαδόχων, σύμφωνα με το Reuters, θα μπορούσε να είναι ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος. Αρκετές πιθανότητες παράλληλα, συγκεντρώνει και ο Πορτογάλος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βίτορ Κονστάντσιο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…