Newsroom

Newsroom

Το κρύο είναι…κολλητικό

Να και κάτι που δεν το περιμέναμε. Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο γνωστό επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, ακόμα και…

krio

Να και κάτι που δεν το περιμέναμε. Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο γνωστό επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, ακόμα και η οπτική επαφή μας με κάποιον που τρέμει από το κρύο μπορεί να κάνει και εμάς να κρυώνουμε.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης έρευνας ζητήθηκε από 36 άτομα να παρακολουθήσουν οκτώ βίντεο με ηθοποιούς, οι οποίοι έβαζαν τα χέρια τους σε νερό που φαινόταν ότι ήταν ζεστό ή κρύο. Την ώρα που παρακολουθούσαν τα βίντεο αυτά, οι επιστήμονες μετρούσαν τη θερμοκρασία στα χέρια τoυς και οι μετρήσεις έδειξαν ότι τα χέρια τους ήταν πιο κρύα, όταν έβλεπαν τα βίντεο με το κρύο νερό. Ωστόσο, τα βίντεο με το ζεστό νερό δεν προκάλεσαν καμία αλλαγή στη θερμοκρασία των χεριών τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα των Ιατρικών Σχολών Brighton και Sussex υποστηρίζει ότι η παράξενη αυτή συμπεριφορά είναι μέρος της ενσυναίσθησης του ανθρώπου ή με άλλα λόγια της ικανότητας που μας επιτρέπει να δημιουργούμε διαπροσωπικές σχέσεις.

«Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα και μεγάλο μέρος της επιτυχούς συνύπαρξής μας οφείλεται στην ικανότητά μας να σχηματίζουμε κοινωνίες, κάτι που δεν θα ήταν εύκολα εφικτό αν δεν διαθέταμε την ικανότητα αυτή και δεν ήμασταν σε θέση να προβλέψουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα κίνητρα των γύρω μας», εξηγεί ο Neil Harrison, επικεφαλής της έρευνας.

Πηγή: vita.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…