Newsroom

Newsroom

"Κοριόπολις": Η σιωπή των μαρτύρων και οι απίστευτοι διάλογοι στο δικαστήριο

«Κοριόπολις»: Η περίφημη δίκη για τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει να καταλήξει σε φιάσκο, αφού κανείς δεν ξέρει, δεν άκουσε ούτε δεν είδε το παραμικρό ενοχοποιητικό στοιχείο.

58d8f5c11dc5244a078b49b8

Των Αντώνη Φουντή και Σάββα Λιβάνιου

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το διεφθαρμένο ελληνικό ποδόσφαιρο ανήκει στην ΕΠΟ και οι παράγοντες που υπηρέτησαν το αμαρτωλό σύστημα έχουν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν στο περιθώριο μέχρι να κριθούν οι υποθέσεις τους. Ομως, ένα από τα βασικά ερωτήματα που τέθηκαν εξαρχής για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μέχρι πού θα φτάσει η εξυγίανση, γιατί ευθύνες για την κατρακύλα του δεν έχουν μόνο οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ.

Η δίκη του «Κοριόπολις» που αφορά τα στημένα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας και της Football League βρίσκεται σε εξέλιξη. Ομως νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις πως τελικά η περιβόητη κάθαρση –ειδικότερα για την περίοδο 2008-11, όπου για πρώτη φορά ο υπερκοριός της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλίες για χειραγωγημένους αγώνες– θα είναι… επιφανειακή και δεν πρόκειται να έχει σημαντικές συνέπειες για τους βασικούς κατηγορούμενους. Ηδη οι μάρτυρες που έχουν καταθέσει μέχρι τώρα στο δικαστήριο είτε… αγιοποιούν ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) τους περισσότερους κατηγορούμενους (ακόμη και τους βασικούς) είτε δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για τα «εγκλήματα» που έγιναν.

Η… σιωπή των μαρτύρων αποτυπώνεται σε έναν χαρακτηριστικό διάλογο που είχε η πρόεδρος της έδρας του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο:

Πρόεδρος: Κύριε Πιλάβιε, δεν μας διαφωτίσατε και πολύ με την κατάθεσή σας.

Πιλάβιος: Δεν μου άρεσε αυτό που είπατε.

Πρόεδρος: Δεν βοηθήσατε το δικαστήριο.

Πιλάβιος: Δηλαδή τι πρέπει να πω; Οτι κάποιοι έπαιξαν στοίχημα ή ότι ο Μπέος έκανε το ένα ή το άλλο;

Πρόεδρος: Μα, πρόεδρος της ΕΠΟ ήσασταν. Δεν ξέρετε κάτι…

Πιλάβιος: Και τι να έκανα; Να έμπαινα στα αποδυτήρια να δω αν στήνουν τα ματς;

Διαβάστε τη συνέχεια στο documentonews.gr

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης