Κοντονής: Το αίτημα της ΝΔ για Εξεταστική είναι "όπερα – μπούφα"

«Όπερα - κωμωδία» και «όπερα - μπούφα» αποκάλεσε -χρησιμοποιώντας τον σχετικό επτανησιακό χαρακτηρισμό- ο Σταύρος Κοντονής τη διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής που έχει να κάνει με τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με την τυχόν εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση του Noor 1.

581b2bb21dc52488268b47da 1

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Ήταν φανερό από την αρχή συνεδρίασης ότι η συζήτηση θα διανθιστεί αλλά και θα στραφεί επί άλλων θεμάτων» είπε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας παράλληλα πως το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται «στο κενό με τη βούλα της Δικαιοσύνης».

Σχετικά με τη ρύπανση στο Σαρωνικό, παρέθεσε πως ο δήμαρχος Εληνικού – Αργυρούπολης σε δημόσια τοποθέτησή του έκανε λόγο για αισθητά αποτελέσματα στη διαδικασία της απορρύπανσης. Δηλαδή, ένας δήμαρχος που δεν πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζει -κατά τον υπουργό- τις εργώδεις προσπάθειες για να αρθούν οι συνέπειες του ατυχήματος.

Περνώντας στο κύριο θέμα της σημερινής συζήτησης, ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως αν αυτή η κουβέντα είχε γίνει πριν την έκδοση του πορίσματος του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, Θα μπορούσε να καταλάβει τις όποιες ψευδείς δηλώσεις και λεκτικές αστοχίες από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ προς τη Χρυσή Αυγή που τον κατηγόρησε για συνομιλία με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, αντέτεινε: «Τι άλλο θα ακούσουμε από τους κατά σύστημα ψευδόμενους».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, τους παρότρυνε να ευθυγραμμιστούν με την πραγματικότητα γιατί η «ψευδομήνυση του Γιαννουσάκη πήγε στο αρχείο». «Η δικαιοσύνη απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα» πρόσθεσε επί λέξει. Εν συνεχεία, εξήγησε πως αν ο κ. Καμμένος είχε προτρέψει τον κρατούμενο όχι να πράξει τα νόμιμα, αλλά να κάνει ό,τι άλλο, τότε θα ήταν λογική και θεμιτή η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εδώ όμως, προέτρεψε τον ισοβίτη να δώσει στοιχεία» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως σκοπός του υπουργού Άμυνας ήταν να διερευνηθεί το κομμάτι που δεν διευκρινίστηκε από τη Δικαιοσύνη, δηλαδή ποιος ήταν ο επικεφαλής. «Αυτό είναι τα πρόβλημα;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στους βουλευτές της ΝΔ, ενώ επανήλθε αυτομάτως άλι προς τη ΝΔ ρωτώντας τους βουλευτές της τι θα έκαναν σε εκείνη την περίπτωση οι ίδιοι. «Θα του λέγατε, δεν σου μιλάω; Όταν ξέρετε ότι έχουν πεθάνει άλλοι επτά εμπλεκόμενοι» υπογράμμισε.

«Έχουμε να κάνουμε με όπερα – κωμωδία, όπως λέμε στα Επτάνησα πρόκειται για όπερα – μπούφα» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης και κατηγόρησε τη ΝΔ πως γίνεται ιμάντας εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων. «Όλη η υπόθεση ξεκίνησε από τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του κ. Μαρινάκη» σημείωσε, συνδέοντας τις πυρ ομαδόν επιθέσεις της αντιπολίτευσης. «Τι είναι αυτό; Σύρεστε πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα, ναι ή όχι;», ήταν το καταληκτικό του ερώτημα προς τους βουλευτές της ΝΔ.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…