Κοντονής: Σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Για σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφορικά με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, σε συνέντευξή του στην Αυγή. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τονίσει προς όλους, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, πως η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

587b3f871dc524d2778b4575

«Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και θα πράξουμε χωρίς καμία παρέκκλιση σύμφωνα με το διατακτικό των αποφάσεων που θα εκδοθούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα σεβαστούμε απολύτως τις αποφάσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης», επεσήμανε.

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει «να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στη δίκαιη δίκη ενεργοποιώντας ακόμη και τις διπλωματικές διαδικασίες».

Ο κ. Κοντονής επέκρινε όσου την κατηγόρσαν για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «άθλιες, ψευδείς και συκοφαντικές επιθέσεις».

Σχετικά με τον «θόρυβο» που προκλήθηκε για τους χειρισμούς στην περίπτωση του εξάχρονου παιδιού των Ρούπα – Μαζιώτη, ανέφερε ότι «σ’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση λειτούργησε άμεσα στο πλαίσιο του νόμου» και ότι «αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση ακραίας τερατολογίας και ψευδών τοποθετήσεων όσον αφορά τα πραγματικά γεγονότα».

«Αν φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι ένα παιδάκι συνελήφθη, ανακρίνεται και κρατείται, τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για κράτος δικαίου στην Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε: «Αντιθέτως αυτό το παιδί από την πρώτη στιγμή έτυχε της μέριμνας που έπρεπε, ετέθη υπό την προστασία της εισαγγελέως ανηλίκων και φιλοξενήθηκε σε μια κατάλληλη κρατική δομή για να γίνουν όλες οι εξετάσεις που έπρεπε να πραγματοποιηθούν»

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε αποφασισμένος, παρά τους «διαλυμένους κατά κυριολεξία ελεγκτικούς μηχανισμούς» που κληρονόμησε η κυβέρνηση, να ερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι μεγάλες υποθέσεις οικονομικής φύσης (Siemens, λίστα Λαγκάρντ, οι λίστες Μπόργιανς κ.ά.).

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους