Κοντονής: Παρατείνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου – Μείωση των ποινών στον νέο Ποινικό Κώδικα

Την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά και τη μείωση των ποινών στον νέο Ποινικό Κώδικα προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με ΔΗΣΥ και ΝΔ να εκφράζουν ενστάσεις ως προς την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, κάνοντας λόγο για κίνδυνο ασφαλείας της δημόσιας τάξης.

5703c2171dc524364a8b4754

«Με το νέο ποινικό κώδικα έρχεται ένας εξορθολογισμός των ποινών και είναι βέβαιο ότι κάποιοι από τους κρατούμενους θα επωφεληθούν» είπε ο κ. Κοντονής και χαρακτήρισε ιδιαίτερα υψηλό το πλαίσιο ποινών που κινούνται οι δικαστές, προσθέτοντας: «Για αυτό και ήρθε ο νομοθέτης κι είπε για κάποιους ότι αν έχουν εκτίσει ένα ποσοστό ποινής θα αποφυλακίζονται επειδή οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν εξ αρχής υψηλές».

Ως προς την αντίδραση από ΝΔ – ΔΗΣΥ, ο κ. Κοντονής αντέτεινε: «Παραλάβαμε έναν αριθμό κρατουμένων που άγγιζε τις 12.000. Οι φυλακές ήταν κολαστήρια» και υπενθύμισε ότι και η ΝΔ είχε πρόθεση να αποσυμφορήσει τις φυλακές αλλά δεν το έπραξε λόγω ιδεοληψίας και λαϊκισμού. Διευκρίνισε δε, ότι η Ελλάδα από χώρα παρίας -όπως καταγγέλονταν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίων Δικαιωμάτων- έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση, ενώεπικαλέστηκε έρευνες οι οποίες όπως υποστήριξε σχετίζουν άμεσα τον υποτροπιασμό των κρατουμένων με τις συνθήκες κράτησης.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης, αντιδρώντας στα επιχειρήματα του κ. Κοντονή, απάντησε: «Θέλετε καλύτερες συνθήκες κράτησης; Φτιάξτε νέες φυλακές» και συμπλήρωσε ότι δεν μπορούμε να μειώνουμε τις ποινές επειδή δεν είναι καλές οι συνθήκες κράτησης.

«Είναι βαρύτατα επικίνδυνο για την ασφάλεια της δημόσιας τάξης και κατάφορα άδικο για τους υπόλοιπους κρατουμένους που μπορεί να έχουν σωφρονιστεί». Ο Μάκης Βορίδης αντιπρότεινε την αποφυλάκιση υπό όρους και αφού πρώτα έχει αξιολογηθεί η προσωπικότητα του κρατουμένου. Προβληματισμούς ανάλογου τύπου εξέφρασε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ