Newsroom

Newsroom

Κοντονής για πυρκαγιές: Η ΝΔ στερείται κοινής λογικής και αντίληψης

O υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απάντησε στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλη Κικίλια, τονίζοντας ότι «η ηγεσία της Ν.Δ. ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης». Ο κ. Κοντονής επέμεινε πως οι πυρκαγιές είναι έργο εμπρηστών.

5991f5eb1dc52418558b476b

«Αν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κατανοήσει ότι οι πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται συγχρόνως με πολλές εστίες, όχι απλά σε έναν νομό, αλλά σε μία κοινότητα, συνιστούν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, όταν δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι όταν σε έναν νομό υποχωρεί ένα μέτωπο πυρκαγιάς και την ίδια στιγμή εκδηλώνονται δύο ή και περισσότερα τα οποία οδηγούν σε διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που μάχονται εδώ και πολλές μέρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ηγεσία της Ν. Δ. ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κοντονής και καταλήγει: «Και τα δύο είναι σε κάθε περίπτωση επικίνδυνα».

Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για ανικανότητα και ανοργανωσιά της κυβέρνησης που «δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας».

«Μετά τον αρμόδιο, κατ’ ευφημισμόν υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής καταγγέλλει με δηλώσεις του οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα. Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας, σχολιάζοντας τοποθέτηση του κ. Κοντονή, ο οποίος αναφερόμενος στις πυρκαγιές, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα.

«Αλλιώς, ας κοιτάξουν στην κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους. Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας και κατέληξε: «Αποτελεί πράξη μικρότητας, την ώρα που καίγονται σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες συμπολιτών μας, κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…