Κοντονής για ΝΔ: "Πιέζονται από την άκρα δεξιά ακόμα και από τη Χρυσή Αυγή"

Τα πυρά του έστρεψε προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για συνεχή διολίσθηση «για να μην πω μετατόπιση» για το τι τελικά θέλει να κάνει η ΝΔ σχετικά με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

59d26c1a1dc524801c8b4590 1

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Ήταν χαρακτηριστική η άποψη του εισηγητή της ΝΔ στην Επιτροπή» σημείωσε ο Σταύρος Κοντονής για τη θετική στάση που είχε εκφράσει ο Κώστας Καραγκούνης, συμπληρώνοντας πως εν τέλει η αξιωαματική αντιπολίτευση κατέληξε σε «αρνητική στάση όχι επί των άρθρων αλλά επί της αρχής».

«Είναι φανερό πως γίνεται διαπάλη τάσεων στο εσωτερικό της ΝΔ. Η ακροδεξιά τάση και πτέρυγα με τις άλλες που μπορούν να χαρακτηριστούν πιο φιλελεύθερες» είπε και σχολίασε πως η ΝΔ έχει κάνει σημαία της τις συντηρητικές αντιλήψεις. «Θυμάστε τις απόψεις της για το συνέδριο της Εσθονίας, τον ακραίο αντικομμουνισμό και την ρητορεία ταύτισης του κομμουνισμού και ναζισμού» υπενθύμισε.

Για την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην «εκ θεού ανισότητα σε μια κοινωνία». «Αυτό τι είναι;» διερωτήθηκε και επανήλθε με ένα ακόμα ερώτημα: «Δεν είναι ένας ακραία συντηρητικός λόγος; «Νιώθουν ότι πιέζονται από την άκρα δεξιά και ακόμα από τη Χρυσή Αυγή» εξήγησε.

Διότι -κατά τον κ. Κοντονή- την πολιτική ηγεμονία την έχουν αυτή που την εκφράζουν και δεν είναι τυχαίο για το τι έγινε τη δεκαετία του 70’ επί Καραμανλή. «Πράγματα για τα οποία η ακροδεξιά σας εγκαλούσε και δίνατε μάχη, ενώ σήμερα σύρεστε από πίσω» είπε.

«Θυμηθείτε με τον πολιτικό γάμο ποια ήταν η θέση του κόμματός σας. Ήσασταν απολύτως αρνητικοί και λέγατε ότι θα τον καταργήσετε αμέσως μόλις γίνετε κυβέρνηση» αφηγήθηκε και πρόσθεσε τα παρόμοια παραδείγματα για την κατάργηση του αδικήματος της μοιχείας και για το «αυτόματο διαζύγιο».

«Κατά σύμπτωση από 81’ και μετά που αναφέρονται αυτά τα νομοσχέδια υπήρχε ταύτιση με την εκκλησία και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει και εσάς και την Ιερά Σύνοδο. Να μην αναφέρουμε κύριοι συνάδελφοι αυτό που έγινε με τις ταυτότητες» ανέφερε, ασκώντας κριτική και στον Κώστα Καραμανλή.

Σχετικά με την στάση της εκκλησίας για το προς συζήτηση νομοσχέδιο, παρέθεσε πως στον εκσυγχρονισμό του Δικαίου δεν πρέπει να παρεισφρέουν τέτοιες απόψεις που πάνε την κοινωνία πίσω αντί να την πάνε μπροστά. «Γιατί δεν τη φέρνατε τόσα χρόνια που ήσασταν κυβέρνηση και τη φέρατε σήμερα;» ρώτησε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΝΔ. 

Αναφέρθηκε δε στη συγκλονιστική στιγμή -όπως την αποκάλεσε- της τοποθέτησης των γονέων διεμφυλικών παιδιών κατά την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή, όταν και πείστηκε για την αναγκαιότητα να κατέβει στα 15 το ηλικιακό όριο. Επ’ αυτού, τόνισε πως η Βουλή δεν μπορεί να μην πάρει μέτρα για το οικογενειακό δράμα που μπορεί να αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι. «Νομοθετούμε για τους έλληνες πολίτες που χρήζουν της προσοχής μας» συμπλήρωσε.

Τέλος, χαρακτήρισε γκαιμπελίστικο τρόπο ενημέρωσης κίτρινων Μέσων που διακινούσαν ψευδώς ότι με μία απλή δήλωση ένας 15χρονος θα μπορεί να διορθώσει το φύλο του. Οι βουλευτές που αντιλαμβάνονται το κοινοβουλευτικό τους καθήκον θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα υπερψηφίσουν, κατέληξε.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ