Κοντομηνάς σε Εξεταστική για τα δάνεια των ΜΜΕ: "Έχω κανάλι γιατί είμαι πατριώτης" – Τα δάνεια του ALPHA εξυπηρετούνται

Ο ALPHA εξυπηρετεί κανονικά τα δάνεια που έχει στις τράπεζες, εκτός από μία καθυστέρηση που υπάρχει σε δάνειο της Eurobank και οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα, δήλωσε κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα τραπεζικά δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

57a346bd1dc5243e1c8b50a0

Ο ιδιοκτήτης του Alpha, ξεκινώντας με την εξέτασή του, δήλωσε ο δανεισμός του καναλιού είναι μηδενικός. Έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της Επιτροπής, Σπύρου Λάππα για το δανεισμό του ομίλου Κοντομηνά, ο καναλάρχης σημείωσε πως ο δανεισμός αυτός «δεν αφορά τη συζήτησή μας».

Αναφερόμενος στα δάνεια του ALPHA είπε χαρακτηριστικά: «Τα περισσότερα από τα δάνεια που έχουμε είναι εξυπηρετούμενα, εκτός από μία καθυστέρηση που υπάρχει σε δάνειο της Eurobank και οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα».

Σε ό,τι αφορά προηγούμενο δανεισμό, ο κ. Κοντομηνάς είπε ότι το 2008, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά μετοχών του Alpha από τον όμιλο RTL Group, αποπληρώθηκε το σύνολο όλων των οφειλών στις τράπεζες και από τις 31/12/2008 δεν υπάρχει παλαιότερη οφειλή.

«Είμαι ο μόνος που χαίρομαι που έρχομαι εδώ. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Είμαι πατριώτης. Έχω βάλει στο κανάλι μέχρι τώρα από προσωπικά χρήματα και όχι από δάνεια πάρα πολλά εκατομμύρια. Ξεκίνησα από ξυπόλητος εις την Ακαδημία Πλάτωνος», είπε ακόμη ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ενημερώνοντας πως τις μετοχές του στο κανάλι τις έχει μεταβιβάσει στην κόρη του.

«Έχω κανάλι γιατί είμαι πατριώτης»

Μια από τις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς και είχαν «ιδιαίτερο ενδιαφέρον» ήταν πως έχει κανάλι γιατί είναι πατριώτης. Βέβαια, στην πορεία της εξέτασης, τόνισε πως έχει μετανιώσει την και τη στιγμή που έφερε τα εκατομμύριά του να τα επενδύσει στη χώρα του.

Ορμώμενος από ερωτήσεις για διαπλοκή, είπε: «Δεν με αφορά η ρετσινιά ότι κάθε καναλάρχης είναι διαπλεκόμενος, εγώ δεν είμαι».

«Εγώ διαπλεκόμενος δεν είμαι. Η μόνη σχέση με το δημόσιο είναι ν’ αγοράζω γραμματόσημα απ’ το ταχυδρομείο. Έχουμε δημοσιογράφους απ’ όλες τις αποχρώσεις του κοινοβουλίου και όλοι έχουν διαφορετική πολιτική τοποθέτηση για να υπάρχει πολυφωνία. Δεν παρεμβαίνω ποτέ, δεν υποστηρίζω κανέναν. Να είναι ουδέτεροι και να μην είναι υπάλληλοι του Δημοσίου», δήλωσε ακόμη.

Για τη δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών

Ο «ισχυρός» άνδρας του ALPHA απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών όσον αφορά τη δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει η κατηγορία για φοροδιαφυγή που αντιμετωπίζει κάνοντας λόγο για ορισμένους που τον κατηγορούν επειδή «έχουν μανία». «Κάναμε ανακοπή που κερδίσαμε και είμαστε στο δεύτερο στάδιο. Δε μας άφησαν συγκεκριμένοι κύριοι να δώσουμε τα στοιχεία που θέλαμε. Κατηγορούμαι για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είμαι διεθνής παίκτης, δεν περιορίζομαι στην Ελλάδα. Η εγγύηση 5 εκατομμυρίων αποκάλεσε εγγύηση ρεκόρ. Στη ΝΥΤ (New York Times) γράφτηκε ότι ήταν το μεγαλύτερο ύψος εγγύησης επί κυβερνήσεως Σαμαρά», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε: «Με κατηγόρησαν γιατί κάποιοι έχουν μανία. Ο ανταγωνισμός εδώ είναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που έφερα τα εκατομμύρια να τα επενδύσω στη χώρα μου».

«Το ΚΕΦΟΜΕΠ είπε ότι έχω 120 εκατ. ευρώ παραβάσεις και πρέπει να πληρώσω», πρόσθεσε ο Κοντομηνάς διευκρινίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση η περίπτωση αυτή με τον ALPHA. 

«

Κατηγορήθηκα ότι έχω φοροαποφυγή 200 εκατ. Αφού έχω τα χαρτιά ότι άλλαξε ο λογαριασμός. Μου έβαλαν πρόστιμο. Κάναμε ανακοπή, την κερδίσαμε κατά το ήμισυ και είναι σε εξέλιξη και το υπόλοιπο. Είναι κάποιοι που μ’ έχουν αγαπήσει και με τραβάνε στο δικαστήριο», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είπε ακόμη πως όλες οι offshore εταιρίες δηλώνονται στο πόθεν έσχες του.

Στο εύλογο ερώτημα, αφού μετάνιωσε για τα εκατ. ευρώ που επένδυσε στη χώρα, γιατί ζητάει πάλι άδεια, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε μεταξύ άλλων:

“Επειδή το κανάλι είναι αντικειμενικό και πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι υπάρχουν οράματα στους νέους, να πολεμήσουμε την κατάντια του κράτους που φεύγουν οι νέοι… και δεν είναι πολιτικό πρόβλημα… Η κριτική που κάνω δεν αναφέρομαι στις κυβερνήσεις, αλλά στα μνημόνια που έχουν επιβληθεί απ’ το εξωτερικό. Πληρώνει σήμερα ο Έλληνας εκατομμύρια φόρους και δε φταίει η κυβέρνηση. Και έχουμε 500 χιλιάδες νέα παιδιά… Περιμένω απ’ τις κυβερνήσεις να βάλουν μια τάξη στα κανάλια. Μακάρι να μπει τάξη. Και να μην είναι εργολάβοι στα κανάλια, ούτε άνθρωποι που έχουν σχέση με το Δημόσιο”.

Για διαπλοκή

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών για τη διαπλοκή, υποστήριξε πως για εκείνον η μόνη διαπλοκή «είναι οι καναλάρχες να μην έχουν σχέσεις με το Δημόσιο. Όσο υπάρχει αυτό θα υπάρχει διαπλοκή».

«Έχω καμιά δεκαριά επιχειρήσεις και χίλιους εργαζόμενους. Δεν έχω υποδείξει τι θα ψηφίσουν. 714 εργαζόμενους, 16 εκατ. μισθολόγια και 3 εκατ. σε εισφορές. Δεν έχω σχέση με κανένα πολιτικό κόμμα και προσπαθούμε για την πολυφωνία», πρόσθεσε ακόμη.

Κοντομηνάς και λίστα Λαγκάρντ

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του επιχειρηματία ότι «έβγαλαν» κάποιο όνομα από τη λίστα Λαγκάρντ για να μπει το δικό του. «Εγώ δεν έχω λογαριασμό στην λίστα αυτή» επανέλαβε ο ιδιοκτήτης του Alpha ο οποίος έχει κάνει δικαστική συνδρομή για το ζήτημα. «Το όνομά μου υπάρχει σαν Ιντεραμέρικαν με μηδενικό υπόλοιπο». «Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα Λαγκάρντ γιατί ουδέποτε ήμουν κάτοχος λογαριασμού στην τράπεζα HSBC της Γενεύης», είπε συγκεκριμένα και υποστήριξε, ότι αυτό βεβαιώνεται από την απάντηση της τράπεζας προς τον Έλληνα εισαγγελέα που προέβη σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής. «Θα μπορούσα να έχω χρήματα στο εξωτερικό νόμιμα φορολογημένα γιατί είχα συναλλαγές στο εξωτερικό, αλλά δεν το έκανα. Αντίθετα μετέφερα στην Ελλάδα 980 εκατ. ευρώ από την πώληση της Interamerican.

Σε απάντηση σε σχετική ερώτηση της Ανέτας Καββαδία, ο Κοντομηνάς ανέφερε πως δεν γνωρίζει ποια ονόματα σβήστηκαν από τη λίστα, απλά έκανε μια υπόθεση. «Αυτό που ξέρω είναι η συνδρομή απ’ την ελβετική δικαιοσύνη ότι δεν έχω λογαριασμό».

Το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Δημήτρη Κοντομηνά υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, διαμαρτυρόμενος, είπε ότι ο Alpha έδειχνε φωτογραφία «Πακιστανού με μπαζούκα» και το απέδιδε στη Χρυσή Αυγή, ενώ μεροληπτούσε κατά της Χρυσής Αυγής και προέβαλε μόνο τρία κόμματα.

«Εσείς έχετε μπαζούκας, εγώ έχω; Δεν είμαι δημοσιογράφος δεν παρεμβαίνω», απάντησε ο κ. Κοντομηνάς και πρόσθεσε: «Δώσαμε περισσότερο χρόνο στη Χρυσή Αυγή σε σχέση με άλλα κανάλια, σέβομαι τους 500.000 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά όταν κάναμε πάνελς ρωτούσαν ποιοι θα είναι εκεί και μόλις άκουγαν από Χρυσή Αυγή, δεν ερχόταν κανένας».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ρωτούσε επίμονα εάν ο μάρτυρας αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας, μάλιστα, ότι η εγγραφή στη λίστα συνδέεται με οικονομικό έγκλημα.

«Σας είπα κύριε “Τίποτα”, αναφέρεται η Interamerican και είναι μηδέν», απάντησε ο κ. Κοντομηνάς.

«Τι λες βρε καραγκιόζη, βλάκα, σέβομαι την ηλικία σου και δεν σηκώνομαι», ανταπάντησε ο κ. Κασιδιάρης.

«Είπες για οικονομικό έγκλημα, θα σου κάνω μήνυση», τόνισε ο κ. Κοντομηνάς.

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

in.gr

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

«Πάντως τα "συμφέροντα" που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο», αναφέρεται…