Κωνσταντίνος Βήτα στο θέατρο Πόρτα – Τραγούδια από παλιές ταινίες κινουμένων σχεδίων

Χριστούγεννα στο Θέατρο Πόρτα με τραγούδια από παλιές ταινίες κινουμένων σχεδίων με τον Κωνσταντίνο Βήτα και τη Χαρά Κότσαλη.  «Ένα…

konstantinos vita 0

Χριστούγεννα στο Θέατρο Πόρτα με τραγούδια από παλιές ταινίες κινουμένων σχεδίων με τον Κωνσταντίνο Βήτα και τη Χαρά Κότσαλη. 

«Ένα κοπάδι πουλιών πετά γύρω από την Χιονάτη στο ρυθμό του βαλς πριν εκείνη κοιτάξει στον πάτο ενός πηγαδιού και μια δραματική συγχορδία μας υπενθυμίσει ότι κάτι άλλο, τρομερό, πρόκειται να συμβεί. Μια γυναικεία χορωδία είναι ο ήχος του αέρα μέσα από τις καλαμιές, η αποτυχία ενός άλματος ενός ελέφαντα είναι ένα τρομπόνι με σορντίνα και πλήθος άλλων ηχητικών εικόνων ή καθ’ υπερβολήν εικονοποιημένων ήχων.»

Στις δύο συναυλίες στο Θέατρο Πόρτα (23 & 30 Δεκεμβρίου) το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να ακούσει μία ανθολογία τραγουδιών που αναφέρονται ή προέρχονται από τις ταινίες των πρώτων δεκαετιών των στούντιο του Disney τραγουδισμένα από τον Κωνσταντίνο Βήτα με τον δικό του προσωπικό τρόπο αλλά και την performer Χαρά Κότσαλη σαν δύο αντικρουόμενες μουσικά ενέργειες. Τα τραγούδια ανακατασκευασμένα –εκ βάθρων- για κουαρτέττο εγχόρδων από τους συνθέτες Κορνήλιο Σελαμσή και Νικολέτα Χατζοπούλου ίσως να μοιάσουν και με ασπρόμαυρες φωτογραφίες ενός πλήρους χρώματων κόσμου.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί: 
Ευγένιος Ζημπάι, Φαίδων Μηλιάδης βιολί, 
Κρυσταλία Γαϊτάνου βιόλα, 
Άγγελος Λιακάκης βιολοντσέλο. 
Τραγουδούν ο Κωνσταντίνος Βήτα & η Χαρά Κότσαλη

Κύκλος Μουσικής στο θέατρο Πόρτα
Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής

Οι «Τρίτες Παράλληλες» είναι ο κύκλος συναυλιών, ρεσιτάλ και μουσικών προγραμμάτων που το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει στο κοινό του ακολουθώντας τον απλό άξονα: «Η μουσική χωρίζεται σε δύο είδη, την καλή και την κακή». Εμείς το δεύτερο είδος το αφήσαμε απ’ έξω. Όλες όμως οι «υποκατηγορίες» του πρώτου έχουν και θα έχουν χώρο στο πλουσιότατο πρόγραμμά μας: κλασσική, σύγχρονη, πειραματική, pop, indie, ροκ, μπαρόκ, τζαζ, μεσαιωνική, φολκ, παλιά και νέα (έως πολύ νέα). Φιλοδοξία μας οι μουσικές εκπλήξεις: απρόσμενες συναντήσεις, βραδιές με χιούμορ, αναπάντεχο λυρισμό, πρώτες εκτελέσεις και παιχνιδιάρικες επανεκτελέσεις σε μια σειρά από μοναδικές και πρωτότυπες βραδιές.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ
Μεσογείων 59, 
115 26 Αθήνα
τηλ. 210 77 11 333
www.porta-theatre.gr

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
Κάθε Τρίτη 21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 10 €

Για ομαδικές κρατήσεις άνω των δέκα ατόμων, το εισιτήριο είναι 8 ευρώ κατ’ άτομο

FOLLOW US
https://www.facebook.com/PortaTheatreAthens
https://twitter.com/PortaTheatre
http://instagram.com/portatheatre
https://www.youtube.com/user/PortaTheatreAthens

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
www.viva.gr, τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…