Κομισιόν: H Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της, τώρα είναι η ώρα των εταίρων

Ακυρώθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, που είχε αντικείμενο συζήτησης τις εκκρεμότητες που σχετίζονται με τα ανοικτά προαπαιτούμενα.

59369eb91dc52443748b4732

Έτσι, η  πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων που εκκρεμούν από τη λίστα των 140 συνολικά δράσεων, θα αξιολογηθεί στο προγραμματισμένο Euroworking Group που θα διεξαχθεί την Πέμπτη με συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη.

Κομισιόν: Σειρά των εταίρων να δεσμευτούν για το ελληνικό χρέος

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή «κατανόηση» στο ζήτημα του ελληνικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για παράταση των συζητήσεων για το χρέος, ο κ. Σχοινάς απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν κάνει ποτέ σχόλια σε δηλώσεις. Επανέλαβε όμως την πεποίθηση της Επιτροπής, ότι η Ελλάδα έχει κάνει αυτά που πρέπει και τώρα είναι η σειρά των εταίρων της να κάνουν το ίδιο.

«H Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της, τώρα είναι η ώρα των εταίρων να κάνουν το ίδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς. Παράλληλα, τόνισε ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της και θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως η δουλειά θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του Μαΐου του 2016, με την προοπτική να υπάρξει μια κατάληξη στο επόμενο Eurogroup. 

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…