Κομισιόν: Εξετάζονται οι έκτακτες παροχές Τσίπρα – Καταφθάνει το κουαρτέτο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Υπό εξέταση» είναι τα έκτακτα μέτρα ανακούφισης νησιωτών και χαμηλοσυνταξιούχων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρντ. Παράλληλα, στην Αθήνα αναμένεται σήμερα το κουαρτέτο, ενώ ο πρωθυπουργός ξεκινά νέο κύκλο επαφών σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για να προκύψει «πολιτική συμφωνία» στη β’ αξιολόγηση.

5847f7af1dc52431568b47ff 1

Η κ. Μπράιτχαρντ επισήμανε εκ νέου πως η φημολογία περί νέων δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο 2019 – 2020 δεν έχει καμία σχέση με την τρέχουσα διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. «Η συμφωνία περιλαμβάνει μέτρα που εκτείνονται μόνο μέχρι το τέλος του προγράμματος (2018)» διευκρίνισε.

Συγχρόνως, οι εκπρόσωποι των δανειστών φθάνουν τη Δευτέρα στην Αθήνα, προκειμένου να ανοίξει την Τρίτη νέος κύκλος διαβουλεύσεων με σκοπό το κλείσιμο της αξιολόγησης. Παρά τη δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν, αναφορικά με τις προθέσεις όλων των πλευρών για επίσπευση της συμφωνίας, ερωτήματα εγείρονται για το πώς θα καλυφθεί το χάσμα στα εργασιακά.

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Περιοδεία Τσίπρα σε Βερολίνο και Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός, έχοντας πλήρη αντίληψη των υφιστάμενων συσχετισμών της διαπραγμάτευσης, αναμένεται να ξεκινήσει μπαράζ επαφών σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, στοχεύοντας σε «πολιτική συμφωνία» για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση εργασίας με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ενώ θα προηγηθούν δηλώσεις των δύο ηγετών. Επιπλέον, θα δώσει το «παρών» και στο συνεδρίου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Άξιο αναφοράς ότι σε δηλώσεις του στο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση ζητά έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές για κλείσει οριστικά ο κύκλος της β’ αξιολόγησης.

Στο μεταξύ, το Μαξίμου σχολίαζει ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προστεθούν σε όσους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται έτοιμοι να αποδεχτούν τις «παράλογες απαιτήσεις» του ΔΝΤ και του γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…