Newsroom

Newsroom

Κοινό μέτωπο κατά των πλειστηριασμών, ζητεί ο Α. Λοβέρδος

    Κοινό μέτωπο με βουλευτές από όλα τα κόμματα ενάντια στην άρση των πλειστηριασμών ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε…

loverdos 0

 

 

Κοινό μέτωπο με βουλευτές από όλα τα κόμματα ενάντια στην άρση των πλειστηριασμών ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».

Στόχος είναι, είπε ο κ. Λοβέρδος, η  κατάθεση και ψήφιση κοινής τροπολογίας για την επέκταση της απαγόρευσης και για το 2014,

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε την μάχη.

Διευκρίνισε δε ότι εν λόγω τροπολογία «πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο το θέμα των πλειστηριασμών», καθώς «κάθε άλλη παρέμβαση για άλλο θέμα στην ίδια τροπολογία θα καταστήσει αδύνατη την υπερψήφισή της από όλους μας».

Σε περίπτωση, είπε, που η κυβέρνηση φέρει μόνο πρόταση την πρώτη κατοικία ή στενεύοντας τον κύκλο των προστατευόμενων προσώπων (π.χ. μόνο ανέργους, ανάπηρους, άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα), τότε πρέπει η Εθνική Αντιπροσωπεία να καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση.

Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση του κέντρου και της κεντροαριστεράς, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «όποιος σήμερα πιέζει για την ενότητα όλων των δυνάμεων του χώρου εδώ και τώρα έχει ύποπτες προθέσεις» και στοχεύει στη διάλυση όλων των προσπαθειών για να υποστηρίξει τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ο Αν. Λοβέρδος απάντησε ότι κάθε πρόταση για επανασυγκρότηση του χώρου το περιλαμβάνει και δεν το αποκλείει, αλλά όπως είπε υπάρχουν θέματα πολιτικής που δεν μπορούν να ξεπεραστούν, καθώς το ΠΑΣΟΚ χρίζει αυτοπροσδιορισμού, διότι με τις πράξεις του, υπογράφοντας κείμενο συνεργασίας μακράς πνοής με τη Ν.Δ., δηλώνει σύγχυση και δημιουργεί προβλήματα.

Σχετικά με την ενότητα του χώρου, ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει απρόσεχτα, βίαια και εκβιαστικά γιατί υπάρχουν καταστάσεις που είναι πολύ διακριτές και δηλώνουν διαφορετικές πολιτικές στάσεις, όπως το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον προϋπολογισμό, ενώ η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» και η ΔΗΜΑΡ όχι, και επεσήμανε: «Σε αυτή τη φάση, είναι εκβιαστικό να λες ότι τώρα πρέπει να συγκροτήσεις το μέτωπο. Αυτό θα πρέπει να έρθει με βάση τις πολιτικές επιλογές που θα γίνουν στον επόμενο χρόνο. Χρονικά υπάρχει ο ορίζοντας των εκλογών του Μαΐου. Για εμάς κάθε προσπάθεια για ενότητα σημαίνει εκλογικό μέτωπο. Σημαίνει κοινό ψηφοδέλτιο. Συνεπώς δεν μπορείς να εκβιάζεις για αυτά όταν δεν έχουν δημιουργηθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…