Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη, όλα τα σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Για τρίτη συνεχή ημέρα τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν με αποφάσεις που έλαβαν οι Δήμοι.

587537ff1dc524ab738b4730

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Κλειστοί θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπως επίσης οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο, καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης.

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει αύριο η πρωινή βάρδια, από τις 08.00 έως τις 17.00.

Στον Δήμο Παύλου Μελά κλειστά θα είναι εκτός από τα σχολεία, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν -λόγω προβλημάτων με τη θέρμανση ή την παροχή νερού- ο βρεφονηπιακός σταθμός “Παραμυθόκοσμος” στην Ευκαρπία και οι παιδικοί σταθμοί “Λιλιπούτειοι” και “Ηλιαχτίδα” στην Πολίχνη.

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν στο Δήμο Χαλκηδόνος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Δήμος Θερμαϊκού λαμβάνοντας υπόψη τη χιονόπτωση και τον συνεχιζόμενο παγετό αποφάσισε να μην λειτουργήσουν και την Τετάρτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία επίσης στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολικά συγκροτήματα και στο Δήμο Θέρμης, όπως επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ήδη έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Δέλτα.

Κλειστά σχολεία σε κεντρική και δυτική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Εδεσσα, στη Βέροια και την Κατερίνη δεν θα χτυπήσει ούτε αύριο, Τετάρτη, το σχολικό κουδούνι για τους μαθητές λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η χιονόπτωση.

Στο Δήμο Κιλκίς τα σχολεία μπορεί να παραμείνουν κλειστά, όμως θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν επίσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, με αποφάσεις των δημάρχων.

Δεν θα λειτουργήσουν ακόμη οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους δήμους Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού, Βοϊου, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου.

Στον δήμο Αλμωπίας Πέλλας, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, με εξαίρεση τον 1ο και 2ο Παιδικό Σταθμό Αριδαίας και τους παιδικούς σταθμούς Ξιφιανής και Ίδας. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Πέλλας. Ανοιχτοί θα μείνουν στην πόλη των Γιαννιτσών ο 1ος δημοτικός παιδικός σταθμός (Κολοκοτρώνη 18) και ο 3ος δημοτικός παιδικός σταθμός (Στράνζης 16 Α) καθώς και ο 2ος δημοτικός παιδικός σταθμός Κρύας Βρύσης και ο δημοτικός παιδικός σταθμός Πέλλας. Εκεί μπορούν να προσέρχονται και νήπια εγγεγραμμένα σε άλλους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς,οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ στη Νάουσα θα είναι κλειστά τόσο τα σχολεία όσο και οι παιδικοί σταθμοί.

Στον δήμο Πύδνας – Κολινδρού στην Πιερία, θα είναι κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στον δήμο Παιονίας Κιλκίς.

Στη Χαλκιδική, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στο σύνολο των κοινοτήτων. Στον δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και ο δημοτικός παιδικός σταθμός Νέων Μουδανίων. Στον δήμο Πολυγύρου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, ενώ κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες και στον δήμο Σιθωνίας.

Ακόμα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, στον δήμο Κιλκίς (όπου θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί).

Η απόφαση ελήφθη εξαίτιας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της παγωνιάς που επικρατεί στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, με το θερμόμετρο κατά μέσο όρο να κυμαίνεται κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Ξανά κλειστά τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, των χιονοπτώσεων που συνεχίζονταν μέχρι και σήμερα το πρωί, και του παγετού που παρατηρείται σε πολλά σημεία του οδοστρώματος.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, περιοχές με πολλούς ορεινούς οικισμούς, η πρόσβαση στους οποίους παραμένει προβληματική μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ημέρες. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο ούτε στον δήμο Κομοτηνής μετά από απόφαση του δημάρχου Κομοτηνής που εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά. Πρόκειται για απόφαση που έχει να κάνει με το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην περιοχή και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην θέρμανση των σχολικών μονάδων εξαιτίας της μακράς περιόδου που παρέμεναν κλειστές κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Κλειστά σχολεία σε Λέσβο, Λήμνο και περιοχές της Ικαρίας

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και σε περιοχές της Ικαρίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν στο νησί της Ικαρίας οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ραχών και στο νησί της Σάμου οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου.

Και την Πέμπτη κλειστά τα σχολεία στη Λάρισα

Σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη στη Λάρισα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αλλά και της κατάστασης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ενταθούν.

Κλειστό θα παραμείνει επίσης και το ΤΕΙ Θεσσαλίας σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη με απόφαση του προέδρου της σχολής.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Βόλο

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία στην περιοχή του Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και χιονόπτωσης.

Σε ανακοίνωσή, του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «αφού συνεκτιμήθηκε η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία και τις δυσμενείς προγνώσεις για το επόμενο διάστημα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, κλειστά. Επίσης, αύριο θα είναι κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του δήμου Βόλου».

Αύριο δεν θα λειτουργήσουν επίσης και σχολεία στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Κλειστά σχολεία και στη Ζάκυνθο

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη τα σχολεία στη Ζάκυνθο λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, μετά την απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Kολοκοτσά.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο ‘Άνω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και δημοτικό Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και 59ο δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Βούντενης, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Καλλιθέας, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Αγίου Βασιλείου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Δρεπάνου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Αραχωβιτίκων, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Ψαθοπύργου.

Επίσης, στις 10:00 το πρωί θα ξεκινήσει η λειτουργία στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας, καθώς και στο 1ο, 2ο, 3ο και 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας.

Ακόμη, κλειστά για τρίτη ημέρα θα μείνουν τα σχολεία στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα.

Στο δήμο δυτικής Αχαΐας, κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία στις κοινότητες Πηγάδια Σαντομέρι, Πόρτες, Μιχόι, Βελιτσές, Σπάτα και Μαζαράκι, ενώ στο δήμο Ερυμάνθου θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία.

Στο δήμο Αγρινίου, δε θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στις κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου και Σκουτεράς.

Κλειστά την Τετάρτη σχολεία στην Αττική

Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου αρκετά σχολεία στον νομό Αττικής, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχει η Περιφέρεια Αττικής, από τους Δήμους της Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά ή θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με καθυστέρηση, τα σχολεία των Δήμων στις εξής Περιφερειακές Ενότητες:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής:

Στον Δήμο Ωρωπού, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Στον Δήμο Μαραθώνα, κλειστές θα παραμείνουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Βαρνάβα.

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Γραμματικού.

Τα Νηπιαγωγεία 1° και 2°, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο, και το Λύκειο του Μαραθώνα.

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Τύμβου Μαραθώνα.

Το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο του Κάτω Σουλίου.

Όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Νέας Μάκρης.

Σημειώνεται ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα Γυμνάσια 1° και 2° (Νέου Βουτζά), καθώς και το Λύκειο της Νέας Μάκρης.

Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής ΕΕΕΕΚ Παμμακαρίστου θα παραμείνουν κλειστά.

Αναφορικά με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, θα λειτουργήσουν μόνο αυτοί που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνα και στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης. Ο Παιδικός Σταθμός στη Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα θα παραμείνει κλειστός.

Στον Δήμο Αχαρνών, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια) στην περιοχή Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης και Ολυμπιακού Χωριού, καθώς και τα εξής σχολεία του βόρειου τομέα του Δήμου Αχαρνών:

19ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

21ο Δημοτικό Σχολείο και 24ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα).

24ο Δημοτικό Σχολείο και 35ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα).

28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:

Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Βιλίων και της Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών.

Στον Δήμο Φυλής, ανοικτά, από τις 09:00 και μετά, θα είναι όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Άνω Λιόσια – Ζεφύρι και Φυλή. Εξαίρεση το 3ο-8ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων (Ζωφριά) που θα μείνει κλειστό όλη την ημέρα. Εξάλλου ανοικτοί θα είναι όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί σε Άνω Λιόσια – Ζεφύρι και Φυλή.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών:

Στον Δήμο Πεντέλης, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Στον Δήμο Κηφισιάς, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης. Στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας, τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 09.00 π.μ.

Στον Δήμο Αμαρουσίου, τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 10.00 π.μ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών:

Στους Δήμους Χαϊδαρίου και Πετρούπολης, τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 10.00 π.μ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά:

Στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, για την ασφάλεια των μαθητών, θα παραμείνουν κλειστές οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

Νηπιαγωγεία: 5ο, 9ο, 12ο, 13ο και 21ο

Δημοτικά: 13ο, 18ο, 19ο, 20ο, 25ο και 26ο

Γυμνάσια: 5ο, 9ο και 10ο

Λύκεια: 5ο

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και τα σχολεία στον υπόλοιπο Δήμο.

Στους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος, τα σχολεία θα λειτουργήσουν και η προσέλευση των μαθητών ορίζεται στις 10.00 π.μ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στον Δήμο Σαλαμίνας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:

Στον Δήμο Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστά, λόγω ειδικών προβλημάτων, τα παρακάτω σχολεία:

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Το 120ο και 38ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών.

Το 24ο Γυμνάσιο και το 24ο Λύκειο Αθηνών.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον υπόλοιπο Δήμο.

Στον Δήμο Γαλατσίου, τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 09.00 π.μ.

Στον Δήμο Καισαριανής, κλειστά θα παραμείνουν το 3ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Στον Δήμο Βύρωνα, κλειστά θα παραμείνουν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Καρέα, καθώς και το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καρέα. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν στις 09.00 π.μ.

Στον Δήμο Ηλιουπόλεως, θα παραμείνουν κλειστές οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

Νηπιαγωγεία: 3ο, 5ο , 9ο, 8ο, 12ο, 16ο, 18ο, 21ο και 23ο

Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο

Γυμνάσιο: 2ο

Λύκειο: 3ο

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σημειώνεται ότι επειδή ο οικείος Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των Δημάρχων να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. 

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…