Newsroom

Newsroom

Κλασικά κινηματογραφικά αριστουργήματα στο Άστυ

10 έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου

some like it hot

Από την Πέμπτη 10 έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου, καθημερινά, στον κινηματογράφο Άστυ θα προβάλλεται ένα κλασικό αριστούργημα του κινηματογράφου. Έτσι οι φανατικοί της κινηματογραφικής εικόνας θα έχουν την ευκαιρία να δεον στη μεγάλη οθόνη και να επανεκτιμήσουν δημιουργίες των: Όρσον Ουέλς, Μπίλι Γουάιλντερ, Λουίς Μπουνιουέλ, Μικελάντζελο Αντονιόνι, Αλέν Ρενέ, Λουκίνο Βισκόντι και Ελίας Καζάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:  κάθε μέρα σε 3 προβολές. ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 6 ευρώ. 

Πέμπτη 10 Ιουλίου – 18:30, 20:30, 22:30: «Ο Πολίτης Κέιν» του Όρσον Ουέλς (1941)

Mέσα από την ιστορία της ζωής του μεγιστάνα των ΜΜΕ Τσάρλς Φόστερ Κέιν για πρώτη φορά η δίψα για εξουσία, το εξωτερικό μεγαλείο και η εσωτερική πτώση, η αλαζονεία, η απληστία, η μοναξιά και εν τέλει η τραγικότητα της ύπαρξης, κινηματογραφούνται σαν ένας δαιδαλώδης λαβύρινθος, όπου ο μίτος της Aριάδνης ακούει στο μυστηριώδες όνομα «Rosebud»…

Παρασκευή 11 Ιουλίου – 18:30, 20:30, 22:30: «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ (1959)

Καθώς δυο μουσικοί προσπαθούν να ξεφύγουν από επίθεση που δέχονται, μεταμφιέζονται σε γυναίκες και γίνονται μέλη μιας γυναικείας μπάντας που ξεκινά περιοδεία. Αναμφίβολα, η καλύτερη στιγμή της Μέριλιν Μονρόε, η οποία με την εκρηκτική της παρουσία διαψεύδει τη χαρακτηριστικότερη ατάκα της ταινίας «κανείς δεν είναι τέλειος»!

Σάββατο 12 Ιουλίου – 18:30, 20:30, 22:30: «Γαλαξίας» του Λουίς Μπουνιουέλ (1969)

Ο Πιερ και ο Ζαν είναι δύο προσκυνητές καθοδόν προς τον Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλα. Το ταξίδι τους στο χώρο εξελίσσεται σε ένα παράλληλο ταξίδι και στο χρόνο, που τους επιτρέπει να διατρέξουν τα μεγάλα δόγματα τα οποία άφησαν το (συχνά οδυνηρό) στίγμα τους στην ιστορία του καθολοκισμού. Η καλύτερη «βλάσφημη» πρόταση του καλοκαιριού που δροσίζει τις «κολασμένες» σινεφίλ ψυχές μας.

Κυριακή 13 Ιουλίου – 18:30, 20:30, 22:30: «Έκλειψη» του Μικελάντζελο Αντονιόνι (1962)

Μια όμορφη γυναίκα συναντά έναν πολύ δραστήριο άνδρα και τον ερωτεύεται. Όμως, η σχέση τους είναι καταδικασμένη να αποτύχει εξαιτίας της άστατης φύσης τους. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών. Για όσους αγαπούν την ελλειπτική γραφή του Αντονιόνι.

Δευτέρα 14 Ιουλίου – 18:30, 20:30, 22:30: «Πέρυσι στο Μάριενμπαντ» του Αλέν Ρενέ (1960)

Σε έναν πύργο εκτυλίσσεται η διφορούμενη ερωτική ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας, που μπορεί και να είχαν συναντηθεί τον προηγούμενο χρόνο στο Μάριενμπαντ. Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και υποψηφιότητα για Όσκαρ σεναρίου στον Ρομπ-Γκριγιέ. Εσωστρεφής, δυσερμήνευτη, αλλά και σημείο αφετηρίας του μοντερνισμού στον κινηματογράφο.

Τρίτη 15 Ιουλίου – 18:30, 21:30: «Ο Ρόκο και τα Αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι (1960)

Η Ροζάρια Παρόντι εγκαταλείπει την Καλαβρία κι έρχεται να μείνει με τους γιους της στο Μιλάνο. Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Βενετίας για το φιλμ του Λουκίνο Βισκόντι, ο οποίος αναζητά τη μορφή και το περιεχόμενο του μετα-νεορεαλισμού.

άστυ προβολές

Τετάρτη 16 Ιουλίου – 18:30, 20:30, 22:30: «Λεωφορείον ο Πόθος» του Ελίας Καζάν (1951)

Γοητευτική και όμορφη δασκάλα, πλην καταθλιπτική, μετακομίζει στη νεαρή αδελφή της στη Νέα Ορλεάνη, βασανίζεται όμως από την εχθρότητα και τον κρυφό πόθο του κουνιάδου της. Τέσσερα Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για αυτή την εξαίσια μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού του Τένεσι Ουίλιαμς.

INFO: Άστυ, Κοράη 4, Τιμή εισιτηρίου €6

 Παναγιώτης Φρούντζος/ Κωνσταντίνος Καϊμάκης

 

 

 

 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…