Kινηματογράφοι σε ΗΠΑ και Καναδά θα προβάλουν το "1984" ως απάντηση στον Τραμπ

Σχεδόν 90 κινηματογράφοι σε ΗΠΑ και Καναδά σχεδιάζουν να προβάλλουν την ταινία 1984, κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Τζορτζ Όργουελ, με πρωταγωνιστή τον Τζον Χερτ που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

58ad69b21dc52450538b4abb

Οι προβολές αποτελούν κίνηση διαμαρτυρίας για τις πολιτικές του Τραμπ και θα πραγματοποιηθούν στις 4 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία ο χαρακτήρας του βιβλίου Γουίνστον Σμιθ γράφει την πρώτη σελίδα στο παράνομο ημερολόγιό του.

Σημειώνεται ότι μετά την εκλογή του Τραμπ, οι πωλήσεις του βιβλίου του Όργουελ έχουν εκτοξευθεί, φέρνοντας το «1984» στην κορυφή της λίστας με τα best seller. Μάλιστα, σύντομα θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος αναμένεται να ανέβει στο Μπρόντγουεϊ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής σημειώνουν: «Το οργουελικό πορτρέτο μιας κυβέρνησης που κατασκευάζει τα δικά της γεγονότα, απαιτεί πλήρη υπακοή και δαιμονοποιεί ξένους εχθρούς, δεν υπήρξε ποτέ πιο επίκαιρο».

Οι κινηματογράφοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «πιστεύουν βαθιά στη στήριξη του Εθνικού Κληροδοτήματος για τις Τέχνες και βλέπουν ότι κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του προγράμματος αποτελεί επίθεση στην ελευθερία του λόγου και στην δημιουργική έκφραση μέσω της ψυχαγωγίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ έχει εκφράσει την πρόθεσή του για «ψαλίδι» στο Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες.

Αν και το πιο διάσημο γύρω από το βιβλίο είναι ο «Μεγάλος Αδελφός» και η συνεχής παρακολούθηση, η δυστοπία που φαντάστηκε ο Όργουελ είχε ως κεντρικό στοιχείο την ποδηγέτηση του κοινού.

Συνολικά, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 90 κινηματογράφοι σε 79 πόλεις σε 34 Πολιτείες στις ΗΠΑ (και ένας κινηματογράφος στο Τορόντο). Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινηματογράφοι θα διαθέσουν μέρος των εσόδων σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ή θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η ταινία του Μάικλ Ράντφορντ πρωτοπροβλήθηκε το 1984 και ο χαρακτήρας του Γουίνστον Σμιθ ήταν ένας από τους πιο διάσημους χαρακτήρες που ερμήνευσε ο εξαιρετικός Τζον Χερτ.  

Πηγή: in.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»!»

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»!»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…