Κικίλιας: "Μεταξύ των στόχων Μαρινάκης και Φέσσας …και η ΝΔ την 4η Οκτωβρίου" (video)

Σε δηλώσεις προχώρησαν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο…

kikilias 0

Σε δηλώσεις προχώρησαν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης για την υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων που φαίνεται πως σχεδιάζονταν κατά συγκεκριμένων οικονομικών στόχων.

Ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε πως οι στόχοι σύμφωνα με ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στο γκαράζ του Βύρωνα αναφέρονταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τηλέφωνα μελών της Ένωσης Εφοπλιστών του οποίου όπως επισήμανε πρόεδρος είναι ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βιενάμης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας και η σύζυγός του Μαρία Τσελέντη, τα γραφεία της Siemens, της εταιρείας info quest, τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Capital και τέλος, η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αποκαλύφθηκε, αποτύπωμα του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη βρέθηκε στο μισθωτήριο συμβόλαιο για το γκαράζ στον Βύρωνα, όπου βρέθηκαν και τα προσχέδια και τηλέφωνα για τους μελλοντικούς στόχους τους. Αξίζει να σημειωθεί, όπως αποκάλυψε ο υπουργός, υπήρχε έγγραφο με σημειώσεις στο οποίο αναφερόταν με την φράση “πρόβα τζενεράλε” η 3η Οκτωβρίου και το χτύπημα 4 Οκτωβρίου με περιγράφη που αναφερόταν ως “τάπερ, ποδήλατα και λουκάνικα”. Ειδικά το τελευταίο από τους αστυνομικούς προσδιορίζεται ως μασούρια εκρηκτικών, ενώ ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο και για πρόθεση των υπόπτων να αγοράσουν φιάλες οξυγόνου και ασετυλίνης, κάτι που όπως τόνισε ο κ. Τσακνάκης, σε συνδιασμό παράγει μία πολύ ισχηρή έκρηξη. Ειδικά για την 4η Οκτωβρίου, στάθηκε ιδιαίτερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, καθώς ήταν προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Νέα Δημοκρατία για την επέτειο ιδρυσής της, φωτογραφίζοντας ως στόχο βομβιστικής επίθεσης τα γραφεία της… Μάλιστα, αυτό ενισχύεται απο το γεγονός ότι βρέθηκε και σχεδιάγραμμα διαφυγής με την ίδια ημερομηνία, από Λ. Συγγρού, μέσω Αμφιθέας πίσω για το γκαράζ του Βύρωνα.

 

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του γκαράζ, έναν γιατρό από την Βαρυμπόμπη και τον έβαλαν να τηλεφωνήσει στον νεαρό και να του πει να έρθει να αδειάσει το γκαράζ γιατί θέλει να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος και να αφήσει τα κλειδιά σε έναν καφετζή που έχει μαγαζί ακριβώς απέναντι.

Έτσι, χθες το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί έστησαν καραούλι στο καφενείο, ο νεαρός που δεν τον είχε ξαναδεί ο καφετζής έφτασε γύρω στις 5.30 με 6.00 το απόγευμα. Έδωσε τα κλειδιά στον καφετζή ο οποίος του είπε: «Ποια κλειδιά; Του γιατρού;»

Τότε ο νεαρός αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και έβγαλε τα κλειδιά, τα σκούπισε με ένα χαρτομάντηλο και τα έβαλε στο τραπέζι. Την ώρα που έφευγε, τον συνέλαβαν. Εκείνος του πέταξε έναν καφέ που κρατούσε στα χέρια του στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί όμως δεν τα έχασαν. Του φόρεσαν κουκούλα και -σε δευτερόλεπτα εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο και τον έβαλαν μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος δεν συνεργάστηκε κατά την ανάκριση, καθώς δεν δέχεται να πει ούτε το όνομά του, αλλά και αρνείται να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…