Κι όμως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να ακυρώσει το Brexit

Σε μια ύστατη προσπάθεια να μεταπείσει το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ένα προσχέδιο εγγράφου όπου αναλύεται η θέση του.

58dbe7581dc52476698b45bc

Σύμφωνα με το προσχέδιο το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να ακυρώσει το Brexit.

Σημειώνει επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διευθετήσεις ώστε να εξομαλυνθεί η διαδικασία του διαζυγίου, αλλά όχι για περισσότερο από τρία χρόνια, καθώς και ότι οι υπηρεσίες της ΕΕ οι οποίες εδρεύουν στο Λονδίνο, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, θα πρέπει να μετακινηθούν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι υπενθύμισε σήμερα ότι η ακύρωση της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προϋπέθετε την πλήρη υποστήριξη των άλλων χωρών μελών.

«Αν η Βρετανία αποφάσιζε να αλλάξει θέση, δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνη. Όλα τα κράτη μέλη χρειάζεται να αποφασίσουν από κοινού εάν αυτό είναι εφικτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σήμερα έγινε η παράδοση της επιστολής της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι από τον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Σερ Τιμ Μπάροου στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης ο Ντόναλντ Τουσκ δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του λέγοντας στους Βρετανούς χαρακτηριστικά: «Μας λείπετε ήδη. Σας ευχαριστούμε και αντίο». 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…