Newsroom

Newsroom

Κήρυκας… ανευθυνότητας και ανικανότητας

Για καλό της κυβέρνησης αλλά για κακό της χώρας είμαστε μπροστά στην πιο επικίνδυνη, ανίκανη και ανεύθυνη αντιπολίτευση από τη μεταπολίτευση και έπειτα.

598b4c591dc52419508b4578

Γράφει ο Λευτέρης Ταμιωλάκης

Μπορεί 2,5 χρόνια τώρα η κυβέρνηση σε αρκετούς τομείς να έχει απογοητεύσει αλλά η Νέα Δημοκρατία όχι απλά δε γοητεύει αλλά είναι ανύπαρκτη από τη πολιτική αρένα. Και είναι ανύπαρκτη επειδή η ίδια το επέλεξε.

Όταν ο άλλος βγαίνει στις αγορές και δανείζεται με μικρότερο επιτόκιο από αυτό που δανείστηκε ο Σαμαράς το 14 δεν γίνεται εσύ να απαντάς με Βενεζουέλα.

Όταν ο άλλος σου παραθέτει στοιχεία με αριθμούς για την ανεργία και το σχέδιο του για τη περαιτέρω υποχώρησή της εσύ δεν γίνεται να απαντάς με Βαρουφάκη.

Όταν ο άλλος διοργανώνει τα περιφερειακά συνέδρια για το σχεδιασμό της Ελλάδας του 2021 εσύ δεν γίνεται να απαντάς με μπαρούφες περί παρέμβασης της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, διότι αυτό έχει καταρριφθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο.

Όταν έρχεται στη βουλή νομοσχέδιο για τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο οποίο προβλέπεται η ίδρυση εκατοντάδων ιατρικών δομών με τη πρόσληψη σημαντικού αριθμού προσωπικού όταν εσύ επί των δικών σου ημερών είχες απολύσει, δεν επιτρέπεται ή μάλλον δεν έχεις το ηθικό ανάστημα απέναντι στους δικούς σου απολυμένους να κατηγορείς τη κυβέρνηση για σοβιετοποίηση και για δημιουργία αχρείαστων δομών με αχρείαστο προσωπικό. Από πότε δηλαδή η μέριμνα του κράτους για το βασικότερο αγαθό όπως αυτό της υγείας αποτελεί ιδεοληπτική τακτική;

Μάλλον εκεί στη Πειραιώς την αλληλεγγύη την αντιλαμβάνονται μόνο σε επίπεδο θαλασσοδανείων, siemens, κεελπνο και κήρυκα Χανίων. Όταν φέρνει ο άλλος νομοσχέδιο για τη μετατροπή των φοιτητικών ιδρυμάτων από εταιρείες που τα είχε καταντήσει ο νόμος Διαμαντοπούλου με το εξοντωτικό κόστος στα μεταπτυχιακά που στερούσε από τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα να εξελιχθούν περαιτέρω, σε κανονικά πανεπιστήμια εσύ σφυρίζεις αδιάφορα μες του Harvard και τις αριστείας τα στενά.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μόνο μερικές από τις πιο τρανταχτές αποδείξεις του στρατηγικού αδιεξόδου και της ανίκανης ηγεσίας της ΝΔ η οποία στα κρίσιμα διλήμματα για τη χώρα κρυολογεί μονίμως. Αν παράθετα όλες τις περιπτώσεις μικροπολιτικής της ΝΔ τότε το κείμενο θα ξεπερνούσε σε σελίδες και το σύνολο των 3 μνημονίων. Αν ο τόπος είχε μια ικανή ηγεσία στην αξιωματική αντιπολίτευση με πιστό πολιτικό λόγο που θα δημιουργούσε ισχυρά ερείσματα μέσα στη κοινωνία τότε το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών ενδεχομένως και να είχε κριθεί εξ αρχής. Ειδικά τώρα που η κυβέρνηση έχει μια καθαρή διετία μπροστά της, η αντιπολίτευση θα έπρεπε να είχε αλλάξει άρδην τη στρατηγική της.

Αντί να συμβαίνει αυτό παρατηρούμε μια ΝΔ να παραπαίει συνεχώς κυβερνώμενη από μια ακροδεξιά κλίκα που δηλητηριάζει τη πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και μια κυβέρνηση που στο μέσον της θητείας της φαίνεται αν συνεχίσει τη προσπάθεια και δεν σταματήσει να γυρίζει το παιχνίδι με ισχυρές πιθανότητες επανεκλογής της. Μέχρι το 2019 με τις εξελίξεις που ελπίζουμε και φαίνεται ότι θα μεσολαβήσουν θα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Ως τότε η αντιπολίτευση ας συνεχίσει να ονειρεύεται και να φωνάζει για λύκους στα πρόβατα, διότι το 2019 ο λύκος θα έχει εισχωρήσει για τα καλά στο δικό της κοπάδι και τότε τα πράγματα για εκείνη θα είναι μη αναστρέψιμα.

Πηγή: pancreta.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…