Newsroom

Newsroom

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Χαλέπι

Kατεπειγόντως θα συνεδριάσει σήμερα tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητήσει για την κλιμάκωση της βίας στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με διπλωμάτες.

57e7622d1dc52440268b457e

Η συνεδρίαση του ΣΑ, τη σύγκληση του οποίου κατεπειγόντως ζήτησαν η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, αναμένεται να αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), κατά τις ίδιες πηγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν δήλωσε χθες «συγκλονισμένος» εξαιτίας της «τρομακτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης» στο Χαλέπι.

«Εναπόκειται στη Ρωσία η κατάπαυση»

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι υπουργοί Εξωτερικών πολλών ευρωπαϊκών κρατών έκριναν σε μια κοινή ανακοίνωσή τους ότι το να τεθεί ξανά σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός στη Συρία εξαρτάται από τη Ρωσία.

«Εναπόκειται στη Ρωσία να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη και ότι είναι ικανή να λάβει έκτακτα μέτρα για να σώσει τις διπλωματικές προσπάθειες» με σκοπό να αποκατασταθεί μια εκεχειρία στη Συρία, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφεται από τους ΥΠΕΞ τεσσάρων κρατών μελών της ΕΕ—της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας—της Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και τις ΗΠΑ.

Η ΕΕ καταδικάζει τις επιθέσεις

Οι επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Χαλέπι συνιστούν μια κατάφωρη «παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τόνισαν χθες αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τα δεινά που υφίστανται αδιακρίτως αθώοι πολίτες (…) αποτελούν μια απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τόνισαν σε μια ανακοίνωση της ΕΕ η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

Καταδίκασαν τα πυρά του πυροβολικού και τις ρίψεις εμπρηστικών βομβών στο Χαλέπι, καθώς και την «εσκεμμένη επίθεση» εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια την περασμένη εβδομάδα και την «εσκεμμένη διακοπή της υδροδότησης για την πλειονότητα των αμάχων που βρίσκονται ακόμη μέσα στην πόλη».

Η επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, τη Δευτέρα, κοντά στο Χαλέπι, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου είκοσι άμαχοι και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Οι ΗΠΑ κατήγγειλαν ότι η αυτοκινητοπομπή αυτή επλήγη από την πολεμική αεροπορία της Συρίας ή της Ρωσίας, που υποστηρίζει τις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Ρωσία αντιθέτως αμφισβήτησε ότι η πολύνεκρη επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής έγινε από αέρος και διέψευσε ότι ενεπλάκη στο επεισόδιο η δική της πολεμική αεροπορία ή αυτή της Συρίας.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…