Καταγγελίες Αχτσιόγλου για "πάρτι" εργολάβων με την ακίνητη περιουσία των Ταμείων

Για «πάρτι» εργολάβων και ιδιωτών έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη του Νικήτα Κακλαμάνη αναφορικά με την ακίνητη περιουσία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.

585402781dc5242e448b46a6

Αρχικά, η Έφη Αχτσιόγλου αποσαφήνισε πως η ακίνητη περιουσία του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων εξαιρείται από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για αδιαφορία. 

Συγκεκριμένα, παρέθεσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 1.126 καταγεγραμμένων κτιρίων, τα οποία ανήκουν στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), με το 49%, δηλαδή 552 κτίρια, ήταν κενά ή αναξιοποίητα. Το 14% μισθωμένα, 6% με ιδιόχρηση και το 31% με παραχώρηση. Από τα οικόπεδα έκτασης 643.380 τ.μ. το 21% ήταν καταπατημένα και μόνον 1% μισθωμένα, ενώ περίπου 650 περίπου κτίρια μόνον στην Αττική ήταν ερείπια.

Η κ. Αχτσιόγλου κατήγγειλε την συνολική απαξίωση των ΦΚΑ και της περιουσίας τους, κάνοντας λόγο για «πάρτι» εργολάβων και ιδιωτών σε βάρος του δημοσίου και των ασφαλισμένων. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η εκμετάλλευση και η επισκευή των εν λόγω κτιρίων ήταν εξαρτημένη από ένα αυστηρό πλέγμα κανόνων, με απώτερο σκοπό οι πράξεις αυτές να συντελούνται μόνο μέσω ιδιωτικών εταιριών.

 «Επρόκειτο για 8-10 εταιρίες, πιστοποιημένες από την Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης στις οποίες παραχωρείτο ο ρόλους του Συμβούλου, του ρυθμιστή των όρων του διαγωνισμού και του τελικού κριτή» εξήγησε η υπουργός.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης