Καταγγελία: Μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και εκδικητικές απολύσεις σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας

Απίστευτες καταγγελίες για ιδιωτικό σχολείο και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κατατέθηκαν σήμερα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

5792355d1dc524c8038b514c

Συγκεκριμένα, από e-mails της διεύθυνσης του σχολείου προς τους εκπαιδευτικούς προκύπτουν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, απαράδεκτες εκφράσεις και προσβολές και ταυτόχρονα διατυπώνονται έμμεσες απειλές ότι, αν δεν πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες «απαιτήσεις» του σχολείου, σύντομα θα έλθει η απόλυση.

Σύμφωνα με την καταγγελία και όπως προκύπτει από τα e-mails που κατέθεσαν εργαζόμενοι στο σχολείο στην ΟΙΕΛΕ, οι απειλές για απόλυση έγιναν μετά από άρνηση καθηγητών να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, όπως στο βάψιμο του σχολείου ή να εργαστούν το Σαββατοκύριακο.

Η διοίκηση του σχολείου φαίνεται να ενοχλείτο παράλληλα διότι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί εξέφραζαν τη γνώμη τους για το απίστευτα πιεστικό και παράλογο πρόγραμμα που επέβαλε η διεύθυνση, αλλά και γιατί εξέφρασαν αντίρρηση για εκδρομή του σχολείου στη θάλασσα λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας!

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ μάλιστα υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου είναι διαφορετικό από το επίσημο που κατέθετε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό να απασχολούνται στο εν λόγω σχολείο εκπαιδευτικοί χωρίς διοριστήριο.

«Όταν τέτοιου είδους συνθήκες (μαύρη εργασία, απειλές, προσβολές, καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος) συμβαίνουν σε ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σχολείο, εύκολα φαντάζεται κανείς το ευρύτερο τοπίο στην ιδιωτική εκπαίδευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ και προσθέτει: «κάθε άλλο σχόλιο, μπροστά στον «πλούτο» των αποδεικτικών στοιχείων που κατέθεσαν σήμερα στην Ομοσπονδία οι εκπαιδευτικοί (και που επιφυλασσόμαστε να δημοσιοποιήσουμε στο σύνολό τους), είναι περιττό».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…