Newsroom

Newsroom

Καταδίκασαν μοναχή για… εισβολή σε πυρηνικό εργοστάσιο

Σε ποινή φυλάκισης 34 μηνών καταδίκασαν μια αμερικανίδα μοναχή, 84 ετών, με την κατηγορία ότι εισήλθε παράνομα σε πυρηνικό εργοστάσιο…

rais 0

Σε ποινή φυλάκισης 34 μηνών καταδίκασαν μια αμερικανίδα μοναχή, 84 ετών, με την κατηγορία ότι εισήλθε παράνομα σε πυρηνικό εργοστάσιο του Τένεσι. Πρόκειται γι αένα από τα πλέον αυστηρότερα φυλασσόμενα μέρη των ΗΠΑ. 

Συνοδευόμενη από δυο ακόμα ακτιβιστές, η αδερφή Ράις κατάφερε το εγχείρημά της τον Ιούλιο του 2012 και πέτυχε να παραμείνει στο εσωτερικό του εργοστασίου για δύο ώρες μέχρι να συλληφθεί από τους άνδρες ασφαλείας. 

Στο διάστημα αυτό ανάρτησαν πανό, έγραψαν με σπρέι συνθήματα όπως «Ας εργαστούμε για την ειρήνη και όχι για τον πόλεμο» και ψέκασαν με ανθρώπινο αίμα κτίριο αποθήκευσης και διαχείρισης ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυρηνικών βομβών.

Το επεισόδιο αυτό οδήγησε σε αναθεώρηση των κανονισμών ασφαλείας του πυρηνικού εργοστασίου.

«Σας παρακαλώ να μη δείξετε κανένα έλεος για μένα. Το να βρίσκομαι στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής μου είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορείτε να μου κάνετε» είπε η αδελφή Ράις στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι για το μόνο που μετανιώνει είναι ότι άργησε να αναλάβει δράση κατά των πυρηνικών.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…