Newsroom

Newsroom

Κάποιοι εργαζόμενοι του ΔΟΛ θα κάνουν Πάσχα

Επιδικασθέντα χρηματικά ποσά θα λάβουν 27 -σε καθεστώς επίσχεσης- εργαζόμενοι του ΔΟΛ, οι οποίοι είχαν προσφύγει εγκαίρως κατά της ΔΟΛ ΑΕ στη Δικαιοσύνη.Το συνολικό ποσό φτάνει τα 130.000 ευρώ και αφορά και τους 27 εργαζόμενους, όμως αυτή η ευχάριστη είδηση μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 7 εκατ. ευρώ που χρωστά ο Οργανισμός στο σύνολο των απλήρωτων εργαζομένων.

580748e51dc524be258b4645

Πρόκειται για τις οφειλές μισθών που αφορούν το 2016, μέρος των οποίων τους είχε επιδικαστεί με αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Η εκ μέρους τους επιβολή κατάσχεσης εις χείρας τρίτων ήταν προγενέστερη της προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου που απαγόρευε την αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της ΔΟΛ ΑΕ, στο πλαίσιο της αίτησης ειδικής διαχείρισης που άσκησαν οι τράπεζες κατά της ΔΟΛ ΑΕ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, αν και αρχικά οι εν λόγω εργαζόμενοι απογοητεύθηκαν γιατί θεώρησαν ότι δεν πρόκειται να πάρουν κάποιο χρηματικό ποσό, παραταύτα η νομική συνδρομή που έλαβαν την τελευταία εβδομάδα και η προσεκτική ανάγνωση και διαχείριση του νομικού ζητήματος, τους έστειλε στο ταμείο της Alpha Bank, από όπου και θα λάβουν συνολικό χρηματικό ποσό περίπου 130.000 ευρώ.

Προφανώς και το ποσό αυτό θεωρείται σημαντικό μέρος από τα οφειλόμενα του Οργανισμού στους συγκεκριμένους εργαζομένους, ωστόσο απέχει παρασάγγας από το σύνολο των δεδουλευμένων που χρωστά ο ΔΟΛ σε όλους τους εργαζομένους, το οποίο φτάνει τα 7.000.000 ευρώ. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…