Newsroom

Newsroom

Κάνουν "μασάζ" στους αγροτοσυνδικαλιστές με τροπολογία-σκάνδαλο

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατατέθηκαν στη Βουλή δύο τροπολογίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, μία…

agrotes

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατατέθηκαν στη Βουλή δύο τροπολογίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη ψήφισή του, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Παίρνοντας το λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε ότι οι τροπολογίες αυτές κατατέθηκαν εν τη απουσία του ίδιου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, και υποστήριξε ότι δεν έχει μοιραστεί στους βουλευτές το κείμενο των τροπολογιών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να περάσει κάποια νέα σκανδαλώδης ρύθμιση εν κρυπτώ, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Το λόγο πήρε κατόπιν από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Νίκος Τσούκαλης, που πιθανολόγησε ότι γνωρίζει το περιεχόμενο των τροπολογιών, από την εποχή που η ΔΗΜΑΡ ήταν ακόμα στην κυβέρνηση, και κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δεν έχει καταθέσει ούτε ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, αν και τα θέματα στα οποία αφορούν οι τροπολογίες είναι γνωστά εδώ και πολλούς μήνες.

O υπουργός εμφανίστηκε περίπου μία ώρα αργότερα τη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι ρώτησε πότε θα έπρεπε να μιλήσει στη Βουλή για να υπερασπιστεί τις εν λόγω τροπολογίες, και του απάντησαν “γύρω στις πεντέμιση”…

Πάντως, οι υποψίες του Δημήτρη Παπαδημούλη για «ύποπτη» τροπολογία φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, καθώς η μία από τις τροπολογίες προέρχεται από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και αφορά στην εκκαθάριση αγροτικών συνεταιρισμών οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα κακοδιαχείρισης πόρων.

Βάσει της τροπολογίας, δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη στις διοικήσεις των εν λόγω αγροτικών συνεταιρισμών για δύο χρόνια, γεγονός που ισοδυναμεί με κάλυψη στις αποδεδειγμένες οικονομικές ατασθαλίες αρκετών αγροτοσυνδικαλιστών!

Το παρασκήνιο πίσω από την τροπολογία αυτή φαίνεται πως είναι πολύ έντονο, αφού, σύμφωνα με τα «Νέα», βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έθεσαν το θέμα αυτό σε σύσκεψη που είχαν με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάση Μπούρα, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις των αγροτών, που απειλούσαν με κινητοποιήσεις για τη φορολογία στα αγροτικά ακίνητα.

Άρα, προφανώς πρόκειται για ένα «μασάζ» της τελευταίας στιγμής στους «ημέτερους» αγροτοσυνδικαλιστές από την πλευρά της κυβέρνησης, σε μία απελπισμένη προσπάθεια να κρατήσουν τα τρακτέρ ήσυχα…

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…