Newsroom

Newsroom

Κάνοντας… γιόγκα στα πιο απίθανα σημεία μιας πόλης

Anja Humljan

urban yoga

H Anja Humljan μεταμορφώνει χώρους της πόλης, όπως σταθμούς του μετρού, παντοπωλεία, διαδρόμους και γήπεδα του μπάσκετ, σε παιχνίδια ευλυγισίας και ισορροπίας με ασκήσεις γιόγκα. “Ο στόχος μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο δεμένοι με το περιβάλλον τους”, αναφέρει στο βιβλίο της “Urban Yoga Photo Book” που αποτυπώνει με λεπτομέρειες όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειές της.

γιόγκα

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Λιουμπλιάνα από τους φωτογράφους Emilio P. Doiztua, Jaka Vinšek και Antoine Le Grand. Πως αντέδρασαν όμως οι περαστικοί σε αυτό το πρωτότυπο θέαμα; Οι αντιδράσεις τους δεν ήταν οι ίδιες από πόλη σε πόλη. Όπως αναφέρει η Anja Humljan, στη Νέα Υόρκη το γεγονός αντιμετωπίστηκε σαν “θέαμα” και μάζεψε αρκετό κόσμο που το παρακολουθούσε με περιέργεια, ενώ οι παριζιάνοι το αγνόησαν σε μεγάλο βαθμό. Στη Μαδρίτη, οι παρευρισκόμενοι ανησύχησαν για την… ασφάλεια της και στάθηκαν κοντά της για προστασία!

γιόγκα

Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι το αστικό περιβάλλον περιορίζει την ελευθερία μας, μας προκαλεί στρες και διαταράσσει την εσωτερική μας ηρεμία. Ωστόσο, οι δικές μας αισθήσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο για το πως εμείς αισθανόμαστε“, επισήμανε η δημιουργός του project που ήταν πετυχημένη αθλήτρια του στίβου στη Σλοβενία. 

γιόγκα

 

γιόγκα

 

γιόγκα

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…