Newsroom

Newsroom

Καναδική εταιρεία θέλει να φτιάξει εναέριο τρένο στην Κρήτη που θα ενώνει Χανιά με Ηράκλειο

Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται ουτοπικό ενώ άλλοι μπορεί να το θεωρήσουν ένα κακόγουστο αστείο, ωστόσο μια Καναδική εταιρεία εν ονόματι, SKYWAY TRANSPORATION CANADA LTD με έδρα τον Καναδά, έχει εκδηλώσει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για εναέριο τρένο που θα ενώνει τα Χανιά με το Ηράκλειο.

5a5f1f8e1dc524e6488b4662

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ένας Χανιώτης της διασποράς που εργάζεται στην εταιρεία, διάβασε για το άπιαστο όνειρο των Κρητικών για σιδηροδρομικό δίκτυο (όραμα που κρατά ήδη από το 1908!) και προβληματισμένος από το συνεχές δράμα απώλειας ανθρώπων στο τροχαίο δίκτυο όλης της νήσου, σκέφτηκε να προβεί στην παρακάτω πρόταση!

Η εταιρεία λοιπόν προτείνει να κατασκευάσει με δικά της κεφάλαια (κάτω από προϋποθέσεις) ένα σύγχρονο εναέριο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Κρήτη, σύμφωνα με μια πρόχειρη μελέτη που έχει γίνει από την εταιρεία, μέρος της οποίας δημοσιεύει το Flashnews.gr.

Η τεχνολογία που προτείνει η εταιρεία είναι πρωτοποριακή και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ινδία εκεί που έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση με την Κυβέρνηση για την έναρξη ενός παρόμοιου έργου.


Τα βασικά σημεία της μελέτης

– Το εναέριο τρένο προβλέπεται να πιάνει ταχύτητες έως 360 χιλιόμετρα με ελάχιστο όριο ύψους τα 8 μέτρα και με καθαρό κόστος μεταφοράς ανά επιβάτη 3 λεπτά / χιλιόμετρο. Με ένα γρήγορο υπολογισμό η εταιρεία αναφέρει ότι η απόσταση από το αεροδρόμιο της Σούδας ‘’Γιάννης Δασκαλογιάννης’’ μέχρι το αεροδρόμιο Ηρακλείου ‘’Νίκος Καζαντζάκης’’ θα γίνεται σε μόλις 22 λεπτά!

– Από την εταιρεία προτείνεται η κατασκευή των σταθμών στην είσοδο της πόλης (κοντά στα σημεία στάσης των τοπικών μεταφορών) και η σύνδεσή τους με το κέντρο μέσω των αστικών γραμμών SkyWay ή μέσω των υφιστάμενων αστικών συγκοινωνιών.

– Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε το εκτιμώμενο κόστος ενός συστήματος διπλής γραμμής μεταφοράς SkyWay σύμφωνα με τα στοιχεία κόστους

– Το σύστημα SkyWay t-Transport ελέγχεται αυτόματα από υπολογιστή και είναι εξοπλισμένο με σύστημα αποφυγής εκτροχιασμού και ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα.

– Από την εταιρεία τονίζεται ακόμα ότι το δεν έχει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν καταστρέφει την ατμόσφαιρα με καυσαέρια.

– ‘Όσον αφορά το κόστος της διαδρομής, προβλέπεται να καθοριστεί ο μέσος ναύλος στην πίστα SkyWay, 15 ευρώ για ταξίδι Ηράκλειο-Χανιά, με τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα να είναι περίπου 330 εκατ.ευρώ.

– Το κόστος λειτουργίας για το συγκρότημα SkyWay για τις μεταφορές και την υποδομή θα είναι περίπου 85,74 εκατ. ευρώ ετησίως.


Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…