Newsroom

Newsroom

"Καμπάνα"…από τον ΟΗΕ σε αξιωματούχους της Β. Κορέας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε νέες κυρώσεις σε αξιωματούχους και εταιρίες της Β. Κορέας

5932533a1dc52433718b4a0a

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ, αντιδρώντας στη συνέχιση και την κλιμάκωση από τη Βόρεια Κορέα των δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων παρότι της έχουν απαγορευθεί από τον ΟΗΕ. Η επέκταση των κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας είναι η πρώτη τέτοια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, επέβαλε σε όλα τα νομικά και φυσικά πρόσωπα αυτά ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η προσθήκη ονομάτων στη μαύρη λίστα του ΟΗΕ, με την επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και το πάγωμα πόρων, ήταν οι ελάχιστες δυνατές κυρώσεις που εξετάζονταν από το Συμβούλιο Ασφαλείας και ακολουθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου που διήρκεσαν πέντε εβδομάδες. 

Ανάμεσα στα φυσικά και νομικά πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι η τράπεζα Koryo και η Δύναμη Στρατηγικών Πυραύλων του στρατού της Β. Κορέας και 14 θεωρούμενοι ως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως επικεφαλής των επιχειρήσεων κατασκοπείας στο εξωτερικό.

Να τονίσουμε ότι το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, είχε επιβάλει για πρώτη φορά κυρώσεις στη Β. Κορέα το 2006 εξαιτίας των προγραμμάτων της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, και τις διεύρυνε έπειτα από καθεμιά από τις πέντε πυρηνικές δοκιμές της και τις δύο δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Η Βόρεια Κορέα απειλεί να προχωρήσει σε μια έκτη πυρηνική δοκιμή.

Πηγή: Reuters 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…