Newsroom

Newsroom

Καμμένος: "Κάποιοι στη ΝΔ ζουν από τον Μαρινάκη" – "Τα παίρνουν στα ίσια"

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απασφάλισε από το βήμα της Βουλής και τοποθετήθηκε εφ' όλης της ύλης, κάνοντας λόγο για υπόγειες συναλλαγές μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον μεγαλοεπιχειρηματία και εφοπλιστή, Ευάγγελο Μαρινάκη. «Η ΝΔ συμπράττει με νταβατζήδες της ενημέρωσης» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

591dfc4d1dc5247c2b8b4627

Ο κ. Καμμένος ξεκίνησε κάνοντας μία ολιγόλεπτη αναφορά στη συμφωνία του Eurogroup. Τόνισε πως «βρισκόμαστε μία ανάσα από την έξοδο στις αγορές» και επικαλέστηκε ειδήσεις από διεθνή πρακτορεία για την θετική αποτίμηση της ελληνικής οικονομίας μετά τη συμφωνία με τους δανειστές. 

«Ο Μητσοτάκης πετά την μπάλα στην κερκίδα με ευφυολογήματα» είπε, ενώ χαρακτήρισε -χωρίς να κατονομάζει- ακροδεξιά απόφυση των υβριστών του Καραμανλή που προσχώρησαν στη ΝΔ επί Σαμαρά, όσους εισήλθαν στην αξιωματική αντιπολίτευση από το ΛΑΟΣ. «Ήταν πωλητές αντισημιτικών και ναζιστικών βιβλίων» σχολίασε με καυστικό τρόπο για τον Άδωνις Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετεί πλήρως τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της ΝΔ, σχετικά με την κατασυκοφάντηση του αλλά και του ίδιου του στρατεύματος.

Αναφορικά με τις πτήσεις που έχει κάνει με ελικόπτερο, γεγονός που προκάλεσε τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως έχει την επάρκεια για να χειρίζεται ένα ελικόπτερο, συμπληρώνοντας πως όλοι οι υπουργοί Άμυνας είχαν κάνει κάτι αντίστοιχο.« Είναι επιλογή μας να είμαστε κοντά στους στρατευσίμους. Να κοιμόμαστε στα στρατόπεδα και στα αεροδρόμια » τόνισε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ο ρόλος του υπουργού Άμυνας δεν είναι να δίνει εντολές για να «ασβεστώνουν τα στρατόπεδα ή να γυαλίζουν τις μπότες οι φαντάροι».«Εγώ, τέτοιο ρόλο δεν έχω» εξήγησε.

Εν συνεχεία, καταφέρθηκε κατά του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος του Κουρτάκη, εκδότη των Παραπολιτικών, κατά την εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εναντίον του για συκοφάντηση δυσφήμηση δια του Τύπου. «Ο Κουρτάκης έλεγε το γιο μου τρομοκράτη και φίλο της Πόλα Ρούπα» αφηγήθηκε και συμπλήρωσε πως δημοσίευμα της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ» εμπεριέχει απειλητικό περιεχόμενο εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του. «Η αξιωματική αντιπολίτευση συμπράττει με νταβατζήδες της ενημέρωσης» είπε και προειδοποίησε τη ΝΔ πως «ό,τι συμβεί σε ‘μένα και την οικογένειά μου θα είστε υπεύθυνοι».

Βόμβες για Noor 1

Σε εκείνο το σημείο, ο Πάνος Καμμένος πέρασε στο θέμα που μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα και συγκεκριμένα το Noor 1, καταθέτοντας στα πρακτικά τη συνομιλία που είχαν για 21 λεπτά με τον ισοβίτη, Γιαννουσάκη. «Αφού ειδοποιήθηκα από τον M;akh Τριανταφυλλόπουλο ότι θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, μίλησα με τον ισοβίτη» είπε, τονίζοντας ταυτόχρονα πως ο Γιαννουσάκης επιβεβαίωσε την εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση του ναρκώπλοιου. 

Σύμφωνα με όσα είπε από το βήμα της Βουλής για τη συζήτηση που είχε με τον ισοβίτη, ο Γιαννουσάκης τον διαβεβαίωσε πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός γνώριζε τη μετοχική εμπλοκή του Κοτσώνη στο Noor 1. «Ο Μαρινάκης εμπλέκεται και σε λαθρεμπόριο πετρελαίου» υποστήριξε. «Ο δικηγόρος του, Ευάγγελος Μπαιρακτάρης, που είναι μέλος ΔΣ της CAPITAL έβαζε και αυτός χρήματα στον ισοβίτη» αποκάλυψε. Για τον άλλον συνεργάτη του Μαρινάκη, κ. Συντυχάκη, θύμισε στο σώμα πως είχε συλληφθεί προσπαθώντας να περάσει στην Ελλάδα 600.000 ευρώ. «Είναι προφανές ότι στη ΝΔ υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον Μαρινάκη» τόνισε και παρέθεσε τα ονόματα του συζύγου της Αλεξίας Μπακογιάννη αλλά και του Μάκη Βορίδη, λέγοντας μετά από λίγο χαρακτηριστικά πως «κάποιοι τα παίρνουν στα ίσια».

Εν συνεχεία, ρώτησε τα μέλη της ΝΔ αν ο Πέτρος Μαντούβαλος είναι συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ έκανε λόγο και για εμπλοκή του Χαράλαμπου Αθανασίου στο παραδικαστικό. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…