Κάμερον: Δεν θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των G8 στη Ρωσία

Την ακύρωση της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των G8 που είναι προγραμματισμένη για φέτος στο Σότσι της Ρωσίας προανήγγειλε ο…

kameron 0

Την ακύρωση της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των G8 που είναι προγραμματισμένη για φέτος στο Σότσι της Ρωσίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. «Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα γίνει μια σύνοδος της G8 φέτος στη Ρωσία. Αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο Κάμερον από τη Χάγη όπου βρίσκεται για να παραστεί στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια και τη Σύνοδο Κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριό της και ο οποίος νωρίτερα τον Μάρτιο είχε ζητήσει τη μόνιμη αποβολή της Ρωσίας από την ομάδα των G8.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Κάμερον εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» και διεμήνυσε ότι η όποια περαιτέρω εισβολή του ρωσικού στρατού θα πυροδοτήσει την επιβολή νέου κύματος κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Πρέπει να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στη ρωσική κυβέρνηση και στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να προχωρήσει περισσότερο εντός του εδάφους της Ουκρανίας και ότι αυτό θα πυροδοτούσε την επιβολή επιπλέον κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και από άλλες χώρες. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό» κατέληξε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»