Newsroom

Newsroom

Καμεράτα: "Requiem & "Stabat Mater" στο Μέγαρο

H Καμεράτα με όργανα εποχής, παρέα με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο ερμηνεύουν δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής: το θρυλικό «Requiem» του Mozart και το κατανυκτικό «Stabat Mater» του Pergolesi την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

56f6b7cf1dc524572d8b49b2

Μαζί τους συμπράττουν δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες: η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και η μοναδικά εκφραστική Ιταλίδα μέτζο, Romina Basso.  

Στο «Requiem», το κύκνειο άσμα του Mozart η Μυρτώ Παπαθανασίου και η Romina Basso πλαισιώνονται από δύο καταξιωμένους Έλληνες σολίστ, με μεγάλη πείρα: τον τενόρο Γιάννη Φίλια και τον μπάσο Πέτρο Μαγουλά. Το Requiem, ή «Νεκρώσιμος Ακολουθία», έμεινε ημιτελές, αφού ο θάνατος πρόλαβε τον μεγάλο μουσουργό. Πλήθος θρύλων πλαισιώνουν τη σύνθεση του έργου κατά τις τελευταίες δραματικές μέρες της ζωής του Mozart. Ο ίδιος είχε πει ότι ένιωθε πώς έγραφε τη νεκρώσιμη αυτή ακολουθία για τον εαυτό του.

Το περίφημο «Stabat Mater» του Pergolesi, με το οποίο θα ξεκινήσει η συναυλία, είναι ένας συγκινητικός φόρος τιμής στο θείο πάθος και ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα έργα της μπαρόκ μουσικής.

Η Καμεράτα θα παρουσιάσει τα δύο έργα με όργανα εποχής, ζωντανεύοντας τους απόκοσμους ήχους του παρελθόντος. Οι ερμηνείες της Καμεράτα σε όργανα εποχής έχουν τραβήξει την προσοχή του διεθνούς κοινού αλλά και του Τύπου, κατατάσσοντας την ορχήστρα ως μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας διεθνώς.

Το Requiem σε ρε ελάσσονα θα παρουσιαστεί με πνευστά όργανα – αντίγραφα της εποχής του Mozart, που δημιουργούν μια εντελώς διαφορετική ηχητική παλέτα από τα σύγχρονα: 3 τρομπόνια και 2 φαγκότα εποχής, 2 φυσικές τρομπέτες και 2 basset horns, τα τελευταία είναι σπάνια όργανα με πολύ χαρακτηριστικό μυστηριακό ήχο που τόσο αγάπησε ο συνθέτης προς το τέλος της ζωής του.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μυρτώ Παπαθανασίου, σοπράνο Romina Basso, μέτζο σοπράνο Γιάννης Φίλιας, τενόρος Πέτρος Μαγουλάς, μπάσος Συμμετέχει η χορωδία Armonia Atenea Διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής) Μουσική Διεύθυνση, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

INFO

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων: 14,00 € (Ζώνη Γ΄) • 25,00 € (Ζώνη Β΄) • 35,00 € (Ζώνη Α΄) • 50,00 € (Διακεκριμένη Ζώνη) Ειδικές τιμές: 7,50 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) • 9,50 € (65+, πολύτεκνοι)

Για περισσότερες πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333, www.megaron.gr

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…