Newsroom

Newsroom

Καλός ο Κασόγκι αλλά καλύτερα τα πετροδολάρια

Κι ενώ το θρίλερ με τον αγνοούμενο Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι συνεχίζεται, οι ΗΠΑ ξεδιπλώνουν διάπλατα την υποκριτική και ανάλγητη όψη της εξωτερικής τους πολιτικής.

Jamal Khashoggi 1 08 10 2018 768x542 1

Πριν από τρεις ημέρες ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε το Ριάντ σχετικά με τη φημολογούμενη δολοφονία του αντικαθεστωτικού Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Τόνισε ότι, εάν οι πληροφορίες βάσει των οποίων ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε, επιβεβαιωθούν, οι συνέπειες θα είναι “καταστροφικές” για τις σχέσεις Ριαντ  – Ουάσιγκτον.

Η Σαουδική Αραβία πρέπει να δώσει “έντιμες απαντήσεις”, κατέληξε.

Οι απαντήσεις δεν ήρθαν ποτέ, αντίθετα ήρθαν οι επενδύσεις.  Ο Τραμπ βιάστηκε να δηλώσεις ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να εμποδίσει σαουδαραβικές επενδύσεις στις ΗΠΑ εξαιτίας της υπόθεσης του Τζαμάλ Κασόγκι.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι έχει στείλει Αμερικανούς ερευνητές στην Τουρκία για την υπόθεση κάτι που οι Τούρκοι διαψεύδουν. Τελικά περιορίστηκε να πει ότι περιμένει σύντομα αναφορά για την τύχη του δημοσιογράφου.

Πως να βάλει στη ζυγαριά τα πετροδολάρια με τη ζωή ενός δημοσιογράφου ένας κυνικός δισεκατομμυριούχος;

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…