Newsroom

Newsroom

Καλοκαιρία στα νησιά αλλά βροχές και καταιγίδες στα ορεινά

Ο καιρός προβλέπεται σήμερα καλός στη νησιωτική Ελλάδα, όμως στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα…

weather map

Ο καιρός προβλέπεται σήμερα καλός στη νησιωτική Ελλάδα, όμως στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ενισχυμένους ανέμους. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.                                        
 
Πιο αναλυτικά :                                                                                                                 
Στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν από χαλάζι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς.                                         
 
Στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται, το πρωί και το βράδυ λίγες μόνο νεφώσεις και τις  μεσημεριανές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες.                                                          
Στα νησιά του Ιονίου  θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι μικρής έντασης.                                                                   
Στην Πελοπόννησο θα έχουμε,  το πρωί καλό καιρό, το μεσημέρι και το απόγευμα  πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 31 βαθμούς.                                                                                                                          
 
Στην Κρήτη ο καιρός προβλέπεται καλός και τα θερμόμετρα θα δείξουν από 19 έως 30 βαθμούς.    

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα επικρατεί ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα είναι 27 με 30 βαθμοί.                                                                                                                  
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, αναμένονται δυνατές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Πιθανή χαλαζόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς.   
Στην Αττική θα έχουμε τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.                                                                                                           
 
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.