Newsroom

Newsroom

Καλά κρατεί η διαμάχη Κατσανέβα – Wikipedia

Το δεύτερο μέρος της πρωτότυπης για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά διαμάχης ανάμεσα στον Θεόδωρο Κατσανέβα και χρήστη της Wikipedia γράφτηκε στο…

katsanevas 0

Το δεύτερο μέρος της πρωτότυπης για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά διαμάχης ανάμεσα στον Θεόδωρο Κατσανέβα και χρήστη της Wikipedia γράφτηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του και μέχρι τότε ισχύει η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε προ ημερών, όταν για πρώτη φορά η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με “Τα Νέα” της Τετάρτης, αφορμή αποτέλεσε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Θεόδωρου Κατσανέβα, ο οποίος ζητούσε τη διαγραφή από το περιεχόμενο του βιογραφικού του στη Wikipedia αναφοράς σχετικής με τον χαρακτηρισμό “όνειδος” που του είχε αποδώσει με τη διαθήκη του ο πρώην πεθερός του Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο μάρτυρας που εξετάστηκε εκ μέρους του Θεόδωρου Κατσανέβα κατέθεσε ότι η επίκληση της επίμαχης λέξης «όνειδος» έχει προκαλέσει στον ενάγοντα σημαντική βλάβη, καθώς επρόκειτο να πάρει θέση οικονομικού συμβούλου στα Αραβικά Εμιράτα, αλλά την έχασε εξαιτίας της αναφοράς.

Από την άλλη εξετάστηκε καθηγητής, ο οποίος είναι και ο ίδιος χρήστης της εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, εξηγώντας τις βασικές γραμμές της πολιτικής λειτουργίας της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.

Διευκρίνισε ότι για να αλλάξει οποιαδήποτε πληροφορία απαιτείται η επίκληση νέας πηγής. Και πρόσθεσε πως για να αφαιρεθεί η πληροφορία δεν χρειάζεται αγωγή, αλλά συζήτηση ανάμεσα στους χρήστες του ηλεκτρονικού εργαλείου γνώσης.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ο Κατσανέβας στρέφεται κατά του ΕΛΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και του χρήστη ο οποίος είχε κάνει την επίμαχη ανάρτηση επικαλούμενος σειρά δημοσιευμάτων, όπως απαιτούν οι κανόνες χρήσης της Wikipedia.

Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί και αγωγή του Κατσανέβα, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας τον Ιανουάριο του 2016.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…