Κακοποίησε σεξουαλικά ένα ανήλικο κορίτσι αλλά αθωώθηκε γιατί εκείνος δεν "το ευχαριστήθηκε!"

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση δικαστηρίου του Μεξικό,η οποία αθώωσε κατηγορούμενο για απαγωγή και σεξουαλική επίθεση σε βάρος 17χρονης. Σκεπτικό της αθώωσης είναι πως ο δράστης «δεν ευχαριστήθηκε» την πράξη του.

58de1fa01dc52476698b4920

Ο 21χρονος κατηγορούμενος είναι ένας από τους τέσσερις νεαρούς που κατηγορήθηκαν ότι απήγαγαν και βίασαν ένα ανήλικο κορίτσι, έπειτα από ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, το 2015.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανάγκασαν το 17χρονο τότε κορίτσι να μπει σε μια μαύρη Μερσεντές στη συνέχεια την οδήγησαν σε ένα σπίτι όπου της επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει χαρακτηριστικά για τον 21χρονο: «αν και ο κατηγορούμενος έπιασε το στήθος της κοπέλας και την κακοποίησε με τα χέρια του, δεν το έκανε για κάποια σαρκική ανάγκη ή ευχαρίστηση και ως εκ τούτου δεν είναι ένοχος για βιασμό. Σκοπός του ήταν απλά να εξευτελίσει το θύμα». Επιπλέον, ο δικαστής υποστήριξε ότι το κορίτσι δεν ήταν «αβοήθητο» παρά το γεγονός ότι απήχθη…

Ο Guardian δημοσίευσε την άποψη της ακτιβίστριας για θέματα ισότητας των φύλων, Estefanía Vela Barba «Την άγγιξε με σεξουαλικά κίνητρα, αλλά επειδή δεν το ευχαριστήθηκε, δεν θεωρείται κακοποίηση;», διερωτήθηκε η ακτιβίστρια .

Το άτυχο κορίτσι, είχε γράψει στο Facebook 15 μήνες μετά την επίθεση: «Δεν έχω να δείξω μεταμέλεια για τίποτα. Έχω πιει αλκοόλ. Έχω πάει σε πάρτι. Έχω φορέσει φούστες όπως πολλά κορίτσια στην ηλικία μου. Και για αυτό θα κριθώ; Για αυτό αξίζω αυτό που συνέβη;».