Newsroom

Newsroom

Και τρίτος Μπους διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ

Ο Τζορτζ Μπους εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ το 1989. Ο γιος του, Τζορτζ Γ. Μπους, εξελέγη το 2001 και επανεξελέγη…

jeb bush

Ο Τζορτζ Μπους εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ το 1989. Ο γιος του, Τζορτζ Γ. Μπους, εξελέγη το 2001 και επανεξελέγη το 2005. Τώρα, ένας ακόμα Μπους, ο 61χρονος Τζεμπ Μπους, μικρότερος αδελφός του Τζορτζ Γ. Μπους, φιλοδοξεί να συνεχίσει την… εποποιία της οικογένειας.

Ο 61χρονος Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα επιδιώξει ενεργά να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, με πιθανούς αντιπάλους τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ και τον γερουσιαστή που εκπροσωπεί του Κεντάκι Ραντ Πολ.

Εάν ο Μπους πράγματι κερδίσει το χρίσμα, οι προεδρικές εκλογές του 2016 μπορεί να μετατραπούν σε μάχη ανάμεσα σε δύο σύγχρονες αμερικανικές πολιτικές δυναστείες, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, είναι μέχρι στιγμής το πρώιμο φαβορί στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Την προηγούμενη φορά που είχαν αναμετρηθεί ένας Μπους κι ένας Κλίντον σε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ήταν 1992, και νικητής είχε αναδειχθεί ο Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Washington Post και ABC News σε ένα δείγμα Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων και ανεξάρτητων οι οποίοι κλίνουν υπέρ των Ρεπουμπλικανών, ο Μπους προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα, εάν εξαιρεθεί από αυτήν ο Ρόμνεϊ, αν και όχι με τόσο μεγάλο ποσοστό. Συγκεντρώνει το 15%, έναντι ενός 11% για τον Πολ και ίσο ποσοστό με τον βουλευτή Πολ Ράιαν από το Ουισκόνσιν. Με τον Ρόμνεϊ εντός της κούρσας, η δημοσκόπηση φέρει αυτή τη στιγμή τον Ρόμνεϊ να προηγείται του Μπους (20% έναντι 10%), τον Πολ στο 9% και τον Ράιαν στο 8%.

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…