Και (Ερντογ)αν σου κάτσει;

"Ότι μας κάτσει παιδιά... αποδομούμε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ελπίζουμε στον παρανοικό Ερντογάν, στηρίζουμε UBER και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία φοροαποφεύγει και κουβέντα για την πρέζα, τη Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Siemens και τις οφσόρ".

5ace062a1dc5241c3d8b45b1

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Μόλις διαβάσατε την στρατηγική επικοινωνίας της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ναι, αυτό είναι, δεν έχει άλλο.

Για να κατανοήσουμε πλήρως την κατάσταση του ακραίου αμοραλισμού και τον πανικό της ηγετική ομάδας της ΝΔ, θα πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά το πώς εδώ και αρκετό καιρό χτίζει την αντιπολιτευτική της κριτική για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, με βάση την τουρκική γραμμή. Οι ελάχιστες φωνές της εθνικής συναίνεσης μέσα στη ΝΔ, όπως του Νικήτα Κακλαμάνη, χάνονται στο βούρκο που έχει δημιουργήσει η αδίστακτη ηγεσία. Η δημιουργία συνθηκών ανωμαλίας και εκτροπής με εθνικά θέματα είναι το τελευταίο «οχυρό» της. 

Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά όπως ο Κώστας Κυρανάκης και ο Δημήτρης Σταμάτης, έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια τους στον Ερντογάν εδώ και καιρό. Ο πρώτος δήλωσε πως η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και ο δεύτερος υπογράμμισε πως εμπιστεύεται περισσότερο τον Ερντογάν απ’ τον Τσίπρα.

Σήμερα το έντυπο “γραφείο Τύπου” του Κυριάκου Μητσοτάκη, η εφημερίδα Φιλελεύθερος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι… επινόησε το χθεσινό επεισόδιο με το ελικόπτερο στη Ρω. Μιλάμε για το ίδιο συμβάν που ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Β. Κικίλιας κατηγορούσε χθες την κυβέρνηση ότι το «έκρυβε».

Ο «τουρκοκρατούμενος» ΣΚΑΙ πάντως, συνεχίζει -παρόλο τον εγχώριο ανταγωνισμό- να κάνει πιο αποδοτική «δουλειά» ακόμα και από το CNN Turk και την Χουριέτ, μαζί.

Πληθαίνουν εν τω μεταξύ οι φωνές εντός ΝΔ που προτρέπουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενισχύσει το φιλελεύθερο και αρχηγικό του προφίλ, απαλλασσόμενος από τα ακροδεξιά βαρίδια του Αντώνη Σαμαρά και Άδωνη Γεωργιάδη. Επιμένουν να αγνοούν ότι χάρις αποκλειστικά σε αυτούς έγινε πρόεδρος και μετασχημάτισαν σε αγαστή συνεργασία το κόμμα σε ένα διεφθαρμένο άσυλο ακροδεξιών ανιάτων.

ΥΓ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης βέβαια έχει εκφράσει το θαυμασμό του για τον Ερντογάν από την εποχή που ο σουλτάνος “καθάριζε” την πλατεία Ταξίμ ενεργοποιώντας άρθρο 120 του συντάγματος της χούντας του Εβρέν, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δολοφονούσαν τον 14χρονο Berkin Elvan και κατέστειλαν βάναυσα τους νεαρούς διαδηλωτές του Πάρκου Γκεζί.


ΥΓ2. Πριν περίπου ένα μήνα, ο Τούρκος δημοσιογράφος, Λεβεντ Κενέζ, είχε δηλώσει στις ειδήσεις του ΑΝΤ1: «Η Τουρκία είναι ευχαριστημένη με την πίεση της αντιπολίτευσης στον Τσίπρα για να κάνει παραχωρήσεις». 

Και αυτό τα λέει όλα!


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…